*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 20 de juliol del 2010

Andouillette de Troyes amb mongetes del ganxet

L’andouiellette és un embotit, tipus salsitxa, que es pot trobar a moltes regions de França, a les ciutats de Lio, Troyes, Cambrai, Rouen, a la Provença i a Perigord.

Es tracta d’una salsitxa elaborada tradicionalment amb l’intestí i l’estómac del porc, embotits un dins l’altre.

Tenen un aroma intens i el sabor els hi ve donat pels condiments i espècies que porta. Es troben ja cuites i es preparen a la graella, forn o fregides, també guisades.

A mi, que m’agraden els menuts, m’agraden molt i les compro a Andorra on es poden trobar.
Aquestes que veieu son andouiellette de Troyes, i les vaig acompanyar de mongetes del ganxet cuites segons aquesta recepta.

Ingredients:
- una o dues andouiellettes
- mongetes del ganxet cuites
- all, julivert, sal
- oli d’oliva verge

Passar per la paella les andouielletes, reservar, en el mateix oli saltejar les mongetes amb una picada d’all i julivert.

Servir junt en un plat, es pot acompanyar d’una mica d’all-i-oli.

7 comentaris:

starbase ha dit...

Uix les hauria de tastar abans perque així directament no em venen de gust aquests embotits.

Ja sé que són manies, però això de que sigui l'estomac....no se jo.

:)

La cuina vermella ha dit...

Jo em menjaria l'Andouillete amb un bon pa amb tomàquet, quina delícia Sara!!

Marta Padenous ha dit...

Ostres quines llangonisses! No les havia vist mai! Aish, que poc carnívora sóc!!!!
Ptnts

Fem un mos ha dit...

No coneixem aquestes salsitxes, les buscarem quan anem a Andorra i les provarem
Petons

Francesc ha dit...

És la primera vegada que sent parlar d'aquestes salsitxes... malgrat els seus ingredients, crec que seria capaç de tastar-les. Salutacions

Sara Maria ha dit...

A Perpinyà, evidentment, també es troben. Si us agraden els menuts segur que us agraden aquestes salsitxes!

margot ha dit...

guapaaaaaaaaaaaa!
Ya te cuento donde me llevó...

Segueixen aquest bloc