*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 14 d’agost del 2010

Frittatina di maccheroni- Truites de pasta

Fa uns dies vaig anar a Cadaqués amb unes amigues napolitanes, el tracte era que jo posava el transport i elles el dinar. Van dur un plat típic napolità “d’anar d’excursió”, a casa a la carn arrebossada en dèiem “carn de muntanya” per què era el típic que la mare ens posava quan anàvem d’excursió, doncs aquestes “truites” són el mateix pels napolitans. És generalment fa servir la pasta que ha quedat del dia abans.

Ingredients:
- pasta, espaguetis o macarrons
- tomàquet ratllat o triturat de pot
- ceba
- ou
- parmesà ratllat
- sal

El dia abans es prepara la pasta amb un sofregit de ceba i tomàquet. Penso que s’hi pot afegir les herbes que vulguem, orenga, alfàbrega, pebre, julivert... Si en tenim fets del dia abans s’aprofiten amb carn.
Es deixen a la nevera amb una carmanyola.

El dia següent es bat un ou, s’hi afegeix parmesà ratllat i la pasta freda. Ben farcit de pasta com veieu a la fotografia.

Es posen en una paella petita al foc amb una mica d’oli i es fan unes truites.
Es mengen fredes.
Són boníssimes!!! I una bona solució per anar a “la muntanya”.

9 comentaris:

Francesc ha dit...

Em sembla una bona solució per a "reciclar" pasta sobrant a més d'aprofitar, com molt bé dius, per anar d'excursió a muntanya o on siga. N'he vist d'altres receptes de truites de pasta a blogs i/o revistes de cuina i mai no m'he decidit a fer-ne. Ara, com tu dius que són tan bones, igual m'hi pose un dia i en faig. Salutacions

Glòria ha dit...

Sempre m'ha fet l'efecte que seria un plat una mica pesat, però si dius que és tan bo, quan em sobri pasta ho provaré. Ara, adequat per anar d'excursió, segur que sí!

Laura (Recetas Trucos y Tips) ha dit...

quina recepta més curiosa, això sí, té una pinta deliciosa!

salutacions :)

Gemma ha dit...

Jo també n'he sentit a parlar però no ho he provat mai... a mi també em sembla que ha de quedar un pèl pesant. Tot i així, els italians diuen que queda boníssim i ideal per aprofitar la pasta sobrant. Serà qüestió de provar-ho, oi?

mercè ha dit...

Un àpat digne d'excursió!...per carregar energia a tope!.Ja és ben veritat que la carn arrebossada és la menja més típica dels nens a les excursions...si més no dels que ja no sóm nens, ara es porta més el bocata...quins temps...(ara ja faig de iaia).Segur us ho vau passar pipa amb les teves amigues. A reveure!

starbase ha dit...

Jo sóc de la mateixa opinió que la Glòria. Per que sempre m'ha fet respecte el tema.

Però farem un intent :)

Anònim ha dit...

Jo e menjat, truita de quasi tot, sobrasada, besugo, formatje, pernil dolç, botifarra... en fi de quasi tot el que pugeu imaginar, fins i tot tenia un amic que menjava truita de nocilla ajjaja jura que esta ben bona no le provat, pero mai havia pensat en fer una de pasta pero pareis una bona solucio, per les sobres i per la muntanya

Ruben ha dit...

Se t'ha cremat una mica?

A casa, per sort o per desgràcia, mai sobra pasta XD

Xavier ha dit...

Uep Sara Maria!
Perdona el retard.
Crec que hi ha una empresa de farines al Principat que sí que comercialitza blat de xeixa. Jo vaig trobar alguna cosa per internet.

Si mai véns per Mallorca, et puc dir on comprar-ne!

Ja em diràs si l'has pogut aconseguir!

Una besada!

Segueixen aquest bloc