*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 30 de novembre del 2010

Sopa de bolets

Al número 111 de la revista CUINA (octubre 2010), en Pep Nogué ens presenta aquesta sopa que em va cridar l’atenció per la seva senzillesa. Jo la vaig fer amb el meu bolet predilecte, la llenega negra (foto), però ell ens la presenta amb rovellons que de ben segur tambe és ben bona.

Ingredients:
- 2 litres de brou vegetal
- 50 ml d’oli d’oliva
- 1 quilo de rovellons
- 400 gr. de cansalada viada
- 1 cabeça d’alls
- 1 ceba de Figueres
- 25 gr. d’ametlles torrades
- 3 grans d’alls
- 2 llesques de pa torrat
- 1 branca de julivert
- sal

Posem en una olla al foc el brou vegetal.

Netegem els bolets escollits i traiem les impureses amb un drap humit, vigilant que no es trenquin. Els tallem a la mateixa mida.

En una altra olla hi posem l’oli d’oliva i hi sofregim lleugerament la cansalada viada tallada a daus petits. Hi afegim la ceba i la cabeça d’alls tallats ben petits.
Hi afegim els bolets i ho deixem coure 2 minuts.

Afegim el brou vegetal que teníem ja al foc i ho deixem coure uns 15 minuts a foc suau.

Fem una picada amb les ametlles, els 3 alls, el julivert i el pa torrat, ho deixatem amb una cullerada de la sopa i ho tirem a l’olla.
Deixem coure 2 minuts més i la podem servir.

11 comentaris:

Marta Padenous ha dit...

Oooohhh aquests dels CUINA sempre tenen coses sorprenents, en tinc pendent una per penjar d'un num anterior!!!
Felicitats per aquesta sopa...
Ptnts

Ingrid ha dit...

Aquesta sopa està fabulosa! les receptes del CUINA sempre són tot un èxit! m'encanta
Molts petons

Glòria ha dit...

Està molt bé, els de CUINA suggereixen una recepta i nosaltres fem variacions sobre la marxa. Només un dubte: tooooota la cabeça d'alls tallats petits es queden a la sopa per menjar?

starbase ha dit...

Boníssima!! Hem d'aprofitar el que queda de temporada de bolets!! :Dend

Sara Maria ha dit...

Tota Glòria, però com que els sofregeixen i bullen deixen el gust sense quasi bé notar-se!! Està deliciosa i ara que fa fred entra de bé...

Lídia ha dit...

jo vaig fer una semblant amb rovellons, però encara no la he publicat, però la vaig passar per la batidora perque quedés com una cremeta

petons

Cuinagenerosa ha dit...

crec que jo també preferiria la de llanegues que la de rovellons. l'única que he provat fins ara és la sopa de fredolics, i era deliciosa.

Anònim ha dit...

Té molt bona pinta aquesta sopa de bolets i un plat ideal per aquests dies tant freds.
Una abraçada

Alba ha dit...

Hola Sara Maria!! Quin gran descobriment el teu bloc. Hi tens receptes sensacionals.
Aquesta sopa ha de ser boníssima amb llanega negra. A mi el rovelló m'agrada molt però per ara la meva manera preferida de menjar-lo és a la brasa amb una mica d'all, julivert i oli. Però serà qüestió de provar-lo amb sopa a veure què tal.

Molts petons!

margot ha dit...

Que bona la sopa, m'encanta un plat de festa.
Petons maca.

Anònim ha dit...

Quina pinta més fantàsica!! Amb el que m'agraden a mi els bolets!
Petonets,
Sandra

Segueixen aquest bloc