Estava cansada i tenia a la nevera una col-i-flor que feia cara de voler ser cuinada d’un cop, al matí m’havien dut un bròquil preciós al cistell de Recam-Bio, i com que tenia ganes de posar-me a la cuina a descansar, tot inspirant-me amb les mandonguilles de col que la Mariona Quadrada va fer al programa Cuines de TV3, vaig fer aquestes jo.
Ingredients:
- una col-i-flor petita
- un bròquil petit
- una ceba de figueres
- unes restes de mi-cuit d’ànec
- oli d’oliva verge
- una nou de mantega
- una cullerada sopera de farina per croquetes Santa Rita
- una cullera sopera de crème fraîche
- farina per arrebossar les mandonguilles
- sal
Picar ben fina la ceba, és pot fer amb el braç elèctric i una mica d’oli.
Posar en una cassola amb la nou de mantega i un raig d’oli. Salar i deixar a foc lent tot confitant.
Coure la col-i-flor i el bròquil en aigua salada, ha de quedar cuit però tendre. Colar bé i reservar.
Afegir a la ceba confitada el mi-cuit i remenar per que es desfaci. Un cop desfet afegir-hi la farina, donar unes voltes i tirar-hi la col-i-flor i el bròquil. Amb ajut d’un aixafa purés anar-ho triturant i barrejant al mateix temps. Afegir-hi una cullerada de crème fraîche i donar-hi unes voles per què quedi ben barrejat.
Deixar refredar.
Fer les mandonguilles i enfarinar.
Fregir-les lleugerament per què quedin torrades per fora.
Es poden servir amb un sofregit, com a acompanyament, amb beixamel...
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada