*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 19 de febrer del 2011

Homenatge a Santi Santamaria

Tal com deia en el post anterior, i seguint la proposta de Decuina, aquesta recepta del Santi Santamaria l'he fet tot recordant-lo. No sempre estava d'acord amb ell ni, especialment, en les formes que feia servir, però no per això no vol dir que el considerés un gran cuiner.

Pollo a la demi-deuil de pobre

- 1 pollastre de pagès de 1,5 kg
- 3 kg de sal gorda
- 300 gr de farina
- 12 clares d’ou
- 2 cullerades soperes d’herbes (romaní, farigola i llorer)
- 4 cullerades soperes de fons d’au reduït amb farigola i olives
- sal i pebre
Pel farcit:
- 150 gr de pa remullat amb llet
- 120 gr de carn de botifarra
- 10 olives negres d’Aragó picades
- 1 ou
- sal i pebre

Netejar el pollastre i untar-lo per sota la pell dels pits amb la pasta d’olives.

Farcir el pollastre amb una massa feta amb les ingredients que s’indiquen.

Cosir l’au i daurar-la en una paella. Deixar-la refredar.

Barrejar les clares d’ou, la sal gorda, la farina i les herbes i cobrir el pollastre amb la barreja. Enfornar-lo a 180ºC durant 25 minuts.

Trencar la crosta de sal. Trinxar el pollastre i acompanyar-lo del farcit i el fons d’au reduït aromatitzat amb la farigola i les olives.


Notes: Hi ha massa farcit millor fer-lo amb menys pa, serà més gustós, uns 100 grams és suficient. Si munteu les clares d’ou a punt de neu amb dos quilos de sal gorda és suficient.

14 comentaris:

Com Gat i Gos ha dit...

Vaja, has triat una recepta de les de nota!!! Felicitats

starbase ha dit...

Gràcies per afegir-te Sara Maria :-)

Unknown ha dit...

Sara, quina gràia hem agafat la mateixa. A nosaltres ens ha agradat molt, però he hagut de deixar-ho una mica més al forn.

Segur que el teu també estava deliciós.

Muas!

MaryLou ha dit...

Una bona recepta para un bon homenatge!!
Petonets

Cuinagenerosa ha dit...

que bo devia ser aquest pollastre, oi? realment, és alta cuina posada a l'abast de tothom.

Miquel ha dit...

una gran recepte del mestre Santi
peto
miquel

No tot són postres ha dit...

Sara, entre tots hem fet una bona tasca recordant-lo!!

PTNTS
dolça

Anònim ha dit...

Un molt bon homenatge. Un bes

maragda ha dit...

Una gran recepta, sí senyora! està resultant un bonic homenatge a un gran xef!
Molts petons!

Sara Maria ha dit...

Gemma, el meu feia uns dos quilos i el vaig deixar deu minuts més al forn... I no va caldre més temps. Això si, abans l'havia passat bé per la paella!

Marisabel ha dit...

Espectacular aquesta recepta...
Ha estat un molt bon homenatge.

Margot ha dit...

Genial Sara, nunca he comido pollo a la sal, pescado si.
Muy bueno, me ha gustado.
He visto que has coincidido con Gemma.
besos guapa.

Fem un mos ha dit...

Una bona recepta per un bon homenatge
Petons

el taller de cuina ha dit...

Mmmm quina recepta més bona! nosaltres vam estar a punt de fer un picantó també a la sal, però ens van tancar el mercat ;)

Segueixen aquest bloc