*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 17 de febrer del 2012

Esponjós de xocolata blanca amb iogurt amb salsa de maduixes i crumble de farro

Que llarg el nom, oi? Avui mateix en Pep Nogué, a l'Espai Consum Bonpreu, ens ha fet aquestes postres. I avui mateix tot sortint hem anat a comprar els ingredients per fer-lo diumenge. 
Per sort m'ha tocat en un sorteig que ha fet en Pep un paquet de farina de farro (de blat de moro). 
Si no en trobeu en Pep ens ha comentat que es pot fer amb polenta, que no és més que farina de blat de moro més grossa. No ho feu amb Maizena, aquesta no és pas farina de blat de moro si no midó de blat de moro. 
La recepta no porta sucre, la xocolata blanca ja és molt dolça, i el crumble en porta, la recepta del Pep duia uns 250 gr. de sucre per la salsa de maduixes però finalment no l'ha posat. No li feia falta.

Ingredients:
- 500 ml. de nata per muntar
- 325 gr. de iogurt natural de La Fageda
- 410 gr. de cobertura de xocolata blanca
- 5 fulles de gelatina de 2 gr.
- 550 gr. de maduixes
Pel crumble de farro:
- 100 gr. de mantega pomada
- 100 gr. de farina d'ametlla
- 100 gr. de sucre llustre
- 60 gr. de farina de farro
- 60 gr. de midó de blat de moro (Maizena)

Primer preparem el crumble. Barregem les dues farines, el midó i el sucre. Hi afegim la mantega i amb les mans anem fent una pasta grumollosa, tal si féssim una massa brisa.
Posem paper d'anar al forn en una safata i hi posem la barreja, han de quedar com engrunes.
Ho posem al forn a 175-180ºC durant uns vuit minuts. Quan comenci a daurar la traiem i trenquem les engrunes amb una cullera per què els grumolls quedin més petits. Ho tornem a enfornar uns minuts més, pocs, ha de quedar torrat però no cremat. Ho reservem en un pot hermèticament tancat.

Fonem la cobertura de xocolata blanca al bany maria, hem d'anar molt amb compte doncs la xocolata blanca és mantega de cacao i es crema a més de 50ºC.

Una vegada veiem que esta fossa la remenem per tal que si queden trossos es fonguin i homogeneïtzi tota la cobertura. Afegim els iogurts naturals i ho remenem amb compte.

Posem a remullar les fulles de gelatina. Posem al foc un got de la nata per muntar, quan estigui calenta hi afegim les fulles de gelatina escorregudes per tal que es dissolguin bé.

La resta de la nata la semi muntem i la barregem a la xocolata amb els iogurts amb compte, tot remenant de baix cap a dalt.

Hi afegim la nata amb la gelatina i ho tornem a barrejar amb compte, de baix cap a dalt.

Es posen en motlles individuals i es reserven a la nevera unes sis hores.

Mentre netegem les maduixes i les triturem, tastem i si creiem que ho necessiten hi afegim sucre i tornem a barrejar-ho. Es passa la barreja per un colador xinès.

Servim els gots amb una mica de salsa a sobre la crema de xocolata i ho acabem amb una mica de crumble.

NOTA un cop fet: Com que tenim un diabètic a casa, en varem fer també una ració en versió apte per a diabètics, varem fer els mateixos passos però en comptes de cobertura de xocolata blanca hi varem posar xocolata negra apte per a diabètics (en tenen Valor i Nestlè). Com que no hi varem posar cap edulcorant més va quedar boníssim per a qui li agrada el gust de xocolata negra. Va ser un èxit.


7 comentaris:

Violeta ha dit...

Mmmmmmmm...i amb la gana que tinc ara...
Suggestiva recepta. Provaré si me'n surto.

No tot són postres ha dit...

El titol és tan llarg com l' oooooooooooooooooooooooooooooooohhhh!! que es mereix.

PTNTS
Dolça

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Deliciós!

Miquel ha dit...

molt bo
bona setmana

Fem un mos ha dit...

Un aperitiu de 10
Petons

Cuinetes ha dit...

Aquest postre ha de caure un dia d'aquests! Quina combinació més bona!!!
Si mai et fa falta farina de farro a Olot (a la parada del mercat de la Carme de Batet) en pots trobar. O si no me l'encarregues i te la porto jo.

Molts petons!!!!

Sara Maria ha dit...

Gràcies Cuinetes, ho tindré amb compte! Però ara tinc pendent un berenar a Olot...!!!! ;-))

Segueixen aquest bloc