Una recepta més que ens va fer en Pep Nogué a l'Espai Consum Bonpreu. Una recepta que, per senzilla i econòmica, no té preu. Sols us dic que el curs va ser un divendres a la tarda i el dissabte al vespre ja la feia per sopar. Si no teniu llardons hi podeu posar daus de pernil, de pa fregit... O senzillament res.
La recepta que ens va passar en Pep feia servir brou vegetal i brou de bullir fesols. Jo la vaig fer amb brou vegetal. L'aigua de bullir els llegums és una bona base per fer aquestes sopes, guardeu-la! També es pot fer amb aigua.
En fer-la a casa també hi vaig fer un canvi, ja que l'havia de compartir amb algú que no hi volia l'ou, hi vaig posar una cullerada sopera de formatge fresc cremós (un formatge francés que té la textura d'un iogurt grec). Amb l'ou queda molt més cremosa.
Ingredients:
- 1 litre i un got de brou vegetal
- 0,5 ml d'oli d'oliva verge
- 5 grans d'all
- 90 gr. de pa sense crosta
- 100 gr. de rovell d'ou
- farigola
- sal
-50 gr. de llardons
Primer sofregim els alls sense que agafin color. Hi afegim el pa i la farigola.
De la farigola sols les fulles, els troncs no els hi posem. Sols fregar les branques de farigola entre les dues mans cauen les fulles fàcilment quedant els troncs nus.
Remenar-ho i regar-ho amb el brou. Deixar bullir cinc minuts i triturar-ho.
Corregir de sal.
Al darrer moment afegir l'ou i triturar-ho novament per emulsionar-ho i que quedi cremós.
Servir-ho en tasses amb els llardons esmicolats per sobre.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
Sara Maria, vaig que estàs fent un màster amb en Pep. Val la pena oi?
Aquesta setmana cau sí o sí! Té una pinta genial!
Petons
Sandra
Fàcil i boníssima, Sara Maria... mmm! ja sento l'olor! Petonet
Fogons, Sara Maria... ;-))) A peu coix-pambolixocolata, tant els cursos que ofereix Bonpreu com també els de Caprabo, valen la pena, són receptes fàcils de fer i a més aprens tècniques diverses. I són gratuits, sols has de tenir el carnet de client!
aquesta sopa de farigola és de luxe!!!
Llàstima que aquests cursos només els facin a BCNA, es veu que els de rodolies o de més enllà només existim per comprar al BonPreu o al Caprabo, però d'aquestes "avantatges" no en podem gaudir... què hi farem... almenys a través vostre podem conèixer les receptes.
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada