*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 30 d’abril del 2012

Rotllets de pasta d'arròs amb bolets i gambes per a Olleta de Verdures

Olleta de verdures fa cinc anys, forces anys per un bloc gastronòmic, per això ha  organitzat un concurs i aquesta és la meva proposta.

Aquesta recepta me la va inspirar una que li vaig veure a Decuina.net, jo no havia fet servir mai la pasta d'arròs però la senzillesa de la recepta em va animar a provar-la. 

Ingredients:
  • unes gambes pelades
  • bolets asiàtics: enoki, xiitake i shimeji
  • dos grans d'alls ben picats
  • fulles de pasta d'arròs
  • una ceba tendra
  • oli de gingebre
  • aigua freda
  • salsa de soja
  • mirim (licor de cuina japonès)
  • un wok

D'oli de gingebre acostumo a tenir-ne a casa, senzillament vaig posar uns trossos de gingebre pelat dins una ampolla amb oli, el tinc sempre així i quan el necessito el faig servir. Si no es té temps per deixar-lo reposar per que deixi l'aroma es pot posar en un pot al foc, molt baix, l'oli amb els trossos de gingebre pelats i deixar que es macerin amb l'escalfor sense que arribi a bullir. Entre cinc i deu minuts n'hi haurà prou.

Els bolets els vaig comprar a la botiga de productes asiàtics que hi ha al Passeig de Sant Joan (Arc del Triomf), vaig agafar els que vaig veure-hi.

Les gambes que jo vaig fer servir varen ser les congelades i pelades de La Sirena. Per això les poso abans dels bolets, si són fresques potser millor posar-les quan els bolets ja han donat unes voltes al wok.

Tallar la ceba tendra en juliana curta i posar al wok amb oli de gingebre. Com que la cocció del wok és a alta temperatura i la ceba tendra, amb uns segons n'hi ha prou.
Hi afegim les gambes, congelades com he dit. I deixem que es descongelin.
Quan ja estan però encara hi queda una mica d'aigua hi anem afegim els bolets tallats petits.

Posem les fulles d'arròs en un bol en aigua freda.

Quan veiem que han perdut volum hi afegim un rajolí de mirim. Quan hagi reduït també l'all picat i ho deixem donant voltes fins que ho veiem ben sec.

Estenen una fulla d'arròs sobre una superfície i hi posem una cullerada sopera de la barreja de bolets i gambes al mig i emboliquem. Jo vaig doblegar primer la part de dalt, després les dels costats i finalment el vaig tancar acabant de rodar-lo sobre la part de baix.

Els anem posant amb compte al plat i els servim acompanyats de la salsa de soja.

10 comentaris:

Lídia ha dit...

no coneixia aquesta pasta...sort al concurs

No tot són postres ha dit...

una recepta de l'amic Starbase per als amics Olletos...segur que els agrada!
PTNTS
Dolça

Alfriston Cottage ha dit...

Es veuen deliciosos! No he cuinat res semblant però me'n vénen ganes només de veure les fotos. Per cert, on compres les fulles d'arròs?

Una abraçada!

Eva

starbase ha dit...

Docns m'alegro que t'hagis decidit perque és un material molt fàcil de fer servir i permet combinacions fantàstiques. M'agrada molt la teva amb aquests bolets orientals :)))

Tapa't de tapes ha dit...

Bon homenatge, Sara Maria. I bonica foto! Petons

Sara Maria ha dit...

Lídia, jo vaig veure com es feia servir al post de l'Starbase. I a mi també em va agradar Dolça! ;-)) Alfriston, a qualsevol botiga de menjar oriental, jo en tinc tres de grans a prop de casa... Si Starbase, el teu post em va animar. Gràcies Marina.

Kissumenja ha dit...

Moltíssimes gràcies per participar, Sara Maria!
Aquells qui no ho feu normalment i en canvi, us heu decidit amb Olleta, ens fa molta il·lusió!

Sara Maria ha dit...

Gràcies, Kissumenja, l'ocasió s'ho valia!

Ricard Sampere ha dit...

Sempre en tinc d aquests fulls de pasta i van be per aprofitar pits de pollastre a l'ast que tallo com si fos juliana i barrejo amb saltejats de verdures.....

També en ocasions desfaig confit d'anec i amb verdures faig aquests "canalons"...

Tenen molta utilitat....

Sara Maria ha dit...

Jo no els havia fet servir mai, i tal com dic va ser amb la recepta de l'Starbase que em vaig adonar que era molt fàcil. Què bons amb ànec!! I si, els aprofitaré més d'un cop per restes... Mmmm...

Segueixen aquest bloc