*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 20 de juliol del 2012

Mousse de mango amb ossets de l'Ada Parellada

Una de les receptes estrella que l’Ada Parellada va fer a la trobada dels 90 anys dels ossets d’Haribo amb els gastroblocaires. Genial, boníssim i fàcil de fer.

Ingredients:
- 250 gr. de polpa de mango
- 50 gr. de sucre
- 250 gr. de nata muntada
- 5 fulles de gelatina
- 100 ml. de rom
- 20 gr. de sucre
- 400 gr. d’ossets d’or Haribo
- daus de mig mango
Per la base:
- 50 gr. de farina
- 150 gr. de sucre
- 1 cullerada de sucre de vainilla
- 4 ous
- 50 gr. de fècula de patata
- un polsim de sal
- mantega per untar el motlle


Escalfar el forn a 180ºC.


Per fer la base:
Muntar les clares a punt de neu amb un polsim de sal i reservar.
Batre en un bol el sucre, el sucre de vainilla i els rovells fins que blanquegin.
Incorporar amb compte la farina i la fècula.
Amb les mans i a en dos moments, incorporem la nata muntada.
Untem amb la mantega un motlle (24 cm) i l’extenem fent una capa fina i regular.
Posar-ho al forn uns 35-40 minuts. Vigilem sense obrir el forn. Ha de quedar pujat i daurat.
Un cop fet, el trèiem i el deixen refredar sobre una reixeta.


Per fer la mousse:
Hidratar els fulls de gelatina en aigua freda.
Batre la nata (en reservem una mica per fondre la gelatina) amb el sucre; afegir la polpa de mango.
Fonem la gelatina escorreguda en la mica de nata que hem reservat escalfant-la una mica al microones.
Afegir amb compte la gelatina a la barreja amb la polpa de mango.


En un pot al foc desfer el sucre en el rom.
Marcar la base amb ajut d'un cèrcol, ja sigui un gran o varis petits.
A l'interior del cèrcol hi afegim un cèrcol de plàstic per que aguanti la mousse.
Sense treure els cèrcols, pintar amb la reducció de rom i sucre.


Anar intercalant al voltant del cèrcol ossets i daus de mango, com fent una sanefa (els ossets mirant cap enfora).
Omplir amb la mousse de mango i deixar-ho a la nevera que refredi.
Tallar la resta d'ossets ben petits i posar-los sobre la mousse abans de servir.

6 comentaris:

JUEGO DE SABORES ha dit...

con lo rico que está el mando seguro que está buenisimo!

http://juegodesabores.blogspot.com.es/

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Sens dubte es la recepta que més em va agradar, la vaig fer a casa canviant la fruita.
Petons.

Miquel ha dit...

molt bo¡¡
bon cap de setmana

Anònim ha dit...

Sí, si que va ser la més vistosa, però a casa el que més va agradar va ser la coca de vidre.... i sobretot, els ositos solets.
L hora del tupper

Ada Parellada ha dit...

hola! moltes gràcies pel post!
I per el bon humor!
abraçades
ada

Sara Maria ha dit...

He publicat el comentari anònim anterior malgrat no entenc massa que vol dir... Crec que no hem queixo de res jo...

Segueixen aquest bloc