Aquest és un dels pans que he fet a la panificadora que més m’ha agradat, l’he fet amb diferents proporcions, llavors i farines, però finalment em quedo amb aquesta recepta.
Ingredients:
- 300 gr. de farina de força blanca
- 200 gr. de farina d'espelta integral
- 50 gr. de llavors de sèsam torrades
- 14 de llevat sec
- un raig generós d'oli d'oliva
- 360 ml d'aigua
El llevat que més m’agrada és aquest, el venen a Veritas.
M’agrada el pa sense o amb poca sal, a voltes hi poso una punta de cullera petita, de cafè, de sal.
Poso l’aigua i l’oli al cubell de la panificadora, afegeixo la fina, el llevat i el sèsam.
Tanco i poso el programa de pa esponjós, pes 750 gr. i torrat núm. 2 (de tres).
Llestos!
Quan la panificadora avisa que ja està llest, el trec i el deixo refredar sobre una reixa.
Si poden afegir altres llavors, com flocs de civada, però aleshores redueixo la quantitat de sèsam i hi poso uns 25 gr. de cada.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
4 comentaris:
Màgradaria poser fer-lo, però no trobo farina d'espelta, les proporsions són molt semblants a les que faig servir.
Això de poder fer pa i posar-hi la quantitat de sal que un vol es fantàstic. Quina delícia poder fer-se aquest tipus de menjar.
Caram, has fet proves i proves hehehe. Jo la veritat és que no li he donat un us gaire creatiu i sempre faig servir les barrejes del LIDL... haurè de digievolucionar!!
Darrerament em passa que se'm fa malbé el llevat fresc. amb aquesta recepta començaré a treballar amb el sec.
es veu un pa ideal per fer un bon esmorzar i començar el dia amb bon peu!
petonets
Publica un comentari a l'entrada