Daniel Jordà és al front del Forn Trinitat Panes Creativos, un forn que, gràcies al seu bon fer i a la seva creativitat ha anat prenent un espai en el món del pa de Barcelona. El primer cop que vaig provar els seus pans va ser en el primer pícnic urbà que vàrem fer a la Cookiteca de Sarrià. Va ser un descobriment, pans gustosos, meravellosos.
En arribar a l’obrador del forn de la plaça Garrigó núm. 5. vàrem veure que la temperatura seria alta. I a més, un cop tots a dins, la mateixa va anar pujant fins als 35ºC… I tots vàrem aguantar meravellats per les explicacions del mestre.
Un sistema d’auto-amassat, l’autolisi que l’Starbase explica en aquest post.
Amb 500 gr. de farina de força, 300 ml aigua, 40 gr. d’oli, 40 gr. de mantega, 10 gr. de sal i 10 gr. de llevat, aconseguirem fer una massa de pizza que es va transformar també amb massa per focàccia.
Senzillament primer barrejarem els ingredients en un bol, però poc, durant uns 20 segons, no més.
En varem fer una bola i el deixarem reposar sobre la taula. Entre 10 i 15 minuts.
Estirem la massa i la pleguem sobre si mateixa, uns 5 segons.
Deixem reposar un cop més durant 20 minuts durant els quals la massa treballa per nosaltres.
Tornem a estirar la massa i la pleguem de nou. Llestos.
Ara sols cal estirar-la finament i posar-hi els ingredients que vulguem. L’enfornem i al forn i posem una bol amb aigua per tal que li doni la humitat necessària.
En el cas de voler fer una focàccia podem barrejar herbes amb la massa, també barregem oli i aigua que tirarem sobre la massa estesa en un motlle. No cal posar el bol amb aigua la forn per què la barreja d'oli i aigua ja li dona la humitat necessària.
En poguérem provar de sardines, de botifarra amb moixernons i ceba confitada, i de xoriç. Totes boníssimes. També una pizza que va sorprendre per dur maionesa en comptes de tomàquet...
Genial!
4 comentaris:
Un veritable mestre el Daniel, a veura si el repeteix y en va be pels horaris y vaix, petons.
Em va encantar fer aquest curs! En Dani és un crack!
I em va encantar fer-lo amb tu! ;)
Petons!!!
Que bé ho vem passar!! Good energy a tope :)
I jo que encara no he visitat aquest forn!
M'hauré de conformar a provar aquesta base!
petonets
Publica un comentari a l'entrada