*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 10 de setembre del 2015

Coliflor amb botifarra

Un altre d'aquells plats fàcils de fer i que esdevenen plat únic. A mi m'agraden molt.
La coliflor és gairebé escaldada més que no pas bullida, queda cruixent sense estar crua. Es pot fer al vapor si ho preferiu.
També podeu fer-ho amb cansalada, salsitxes, daus de pollastre... Fins i tot amb restes de diferents carns que tingueu a la nevera. En aquest cas hi he posat el tall de foie mi-cuit per que en tenia una punta d'unes restes.
No hi he posat pebre per què la botifarra ja en porta.

Ingredients: 
- una coliflor petita 
- una botifarra 
- una ceba tendra 
- herbes aromàtiques 
- tres xampinyons grans
- un tomàquet madur gran 
- sal 
- oli d'oliva verge 
- una mica de foie mi-cuit
- un got petit de vi ranci 
- formatge ratllat

Posar aigua al foc amb sal.

Pelar la botifarra, tallar-la a talls regulars. Fer amb cada tall una bola petita i reservar.

Jo vaig fer servir tomàquet a daus ecològic de llauna, surten molt bons. Si feu servir tomàquet natural, caldrà que el peleu, li traieu les llavors i el talleu a daus petits. Reserveu.

Picar la ceba tendra i posar-la en una paella amb un rajolí d'oli. Donar-li unes voltes, poques per què la ceba tendra no en necessita masses, seguidament els xampinyons picats. Finalment afegir-hi el tomàquet, el tall de foie mi-cuit i les herbes (alfàbrega, orenga, romaní...). Remenar una mica per tal que el foie es desfaci i salar. Deixar que evapori l'aigua.

Quan comença a estar sec afegir-hi el vi i deixar reduir un cop més.
Un cop ha reduït afegir les boles de botifarra i deixar coure.

Mentre, netegem la coliflor i separem els rams; el tronc el tallem a daus petits.
Un cop bulli l’aigua l’hi afegim. Un cop torni a bullir l’aigua amb la coliflor ho deixem fer cinc minuts més (depenent de la mida de la coliflor una mica més, la meva era molt petita) i la colem. Ha de quedar cruixen sense estar crua.

En un plat servim coliflor, a sobre les mandonguilles de botifarra i ho acabem amb una mica de formatge ratllat.

Segueixen aquest bloc