*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 3 de setembre de 2015

Quiche de rilletes de porc

Un dels programes de la TV France 3, Les Carnets de Julie, fa una visita per les diverses regions de França a través de la seva gastronomia, una de les receptes que n’he tret aquest estiu és aquesta.

La paraula "rillette" ve de la paraula "Rille", o "Reille" en francès antic, que es refereix a una junta o un cafè amb llet. S'aplica a una peça allargada de porc tallat a tires. Al segle XVII es preparen al moment de la matança del porc que té lloc dues vegades l'any. No va ser sinó fins al segle XIX i la creació del ferrocarril que les rillettes  fan la seva aparició en les taules parisenques.
Es diferencien segons les regions, les de Tours tenen la distinció de ser fosques a diferència de les de Le Mans, que són més clares. Estan fetes de carn magra de porc carn tallada a tires, cuinades en el seu propi greix fins a evaporar, durant almenys quatre hores. Són riques en fibra.

Ingredients:

- 200 gr. de cansalada fumanda
- 150 gr. de rillettes de porc
- 1 cullerada sopera de crème fraiche
- 3 ous
- Sal i pebre
- Herbes aromàtiques (al programa li varen posar hisop)
Per la pasta:
- 160 gr. de farina
- 80 gr. de mantega
- 180 gr. de formatge cremós escorregut (al programa li varen posar de cabra)
- Sal

Preparar la massa tot barrejant els ingredients.
Estirar-la  per folrar un motlle de 20 cm de diàmetre amb 2,5 cm de gruix.
Folrar el motlle.

Picar la cansalada. Repartir la cansalada i les rillettes sobre la massa.

Barrejar els ous, la crème fraiche, un polsim de sal i pebre, i tirar-ho per sobre.
Tirar a sobre les herbes aromàtiques (hisop, julivert...).
Enfornar 30 minuts a 200 ºC.

Aconsellen servir-la calenta.

1 comentari:

Francesc ha dit...

Sembla una recepta deliciosa!! Què bona!!!

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...