De cremes de carbassa n'hi ha un munt,
per comprovar-ho sols cal fer una recerca a internet. N'hi ha les
tradicionals i senzilles, amb carbassa, brou i alguna altre verdura,
i hi han les que afegeixen poma, pera, curri, amb o sense crema de
llet o iogurt.. Imaginació al poder, o més ben dir, una crema que
es pot fer amb el que es té a la nevera, una bona recepta
d'aprofitament.
Aquesta és una més, i si, ha estat
d'aprofitament. Els quatre alls... És que m'agrada molt el gust que
li donen a les cremes, queden bullit i no deixen un gust fort.
L'empresa Aneto em va enviar dos
mostres de brou, un el que faig servir en aquesta recepta, un brou
ecològic de verdures, genial, boníssim, que dona molt de joc. Per
cada litre d'aigua porta 2 cebes, 3 pastanagues, 1 porro, i 1 branca
d'api, tot de cultiu ecològic.
Tots els ingredients són ecològics, l'oli és Estornell, la botifarra és Salgot, el iogurt no era ecològic però era artesà de Granja Armengol.
- 1 litre de brou ecològic de verduresAneto
- 1/2 carbassa de violí
- 1/2 carbassó
- 1 patata petita
- 4 grans d'all
- una cullerada de cafè de comí
- una cullerada de cafè de cúrcuma
- 1/2 iogurt, pot ser sencer
- un tros de botifarra crua
- bolets
- oli d'oliva verge
Tallem a daus la carbassa, el carbassó
i la patata.
En una olla al foc, posem la carbassa,
els alls, el carbassó i la patata amb una mica d'oli i ho deixem
rossejar una mica. Afegir-hi el brou i tapar.
Un cop comprovem que les verdures estan
cuites, afegim el iogurt, la cúrcuma i el comí i ho triturem tot.
En una paella saltejem els bolets i la
botifarra esparracada.
Servim la crema amb una cullerada de la
barreja de bolets i botifarra al mig. I, si voleu, un raig d'oli.
1 comentari:
Quina bona crema, super sa i molt del meu gust.
Petons.
Rosa, paprikaenlacocina.blogspot.com.
Publica un comentari a l'entrada