Després d'uns dies inactiva per
diverses causes, hi torno. Una amanida que té moltes variacions
possibles, que agraïre que comenteu, així enriquim el blog.
He fet servir seitons, es poden fer
servir sardines. He posat vinagre de sidra, es pot fer amb vinagre de
poma o de vi blanc, no aconsello fer-lo amb un vinagre fosc, més que
res per l'aspecte que dona als seitons un cop marinats. Com que no
m'agrada el gust avinagrat massa fort, he posat meitat de vinagre i
meitat de vi blanc, podeu posar tot vinagre.
Tant pot ser salsa romesco, com alguna
semblant. Algunes receptes amb aquesta salsa o similar aquí, aquí, aquí, aquí i aquí.
Ingredients:
- sis seitons marinats- 300 gr de faves pelades
- una cullerada de postres de tàperes
- oli d'oliva verge
- un manat de menta fresca
- salsa romesco
- farina
- 50 ml de vi blanc
- 250 ml de vinagre de sidra
- 50 ml d'aigua
- 3 grans d'all
- sal i pebre
Per fer els seitons marinats:
Netejar els seitons, tot reservant-ne
les espines, deixar-los uns 20 minuts en aigua ben freda per acabar
de netejar-los de sang.
Assecar-los bé i posar-los en una
safata que tingui tapa. Barrejar el vinagre, un polsim de sal, una
mica de pebre, l'aigua, el vi blanc, i l'oli, afegir-ho als seitons.
Tapar i deixar reposar a la nevera entre 15 i 30 minuts, tot depenent
del fort de vinagre que preferiu.
Un cop cuits, escòrre'ls i posar-los
en una safata amb tapa, i nepar-los amb oli. Tallar a làmines o
picar els alls i passar-los per la paella amb una mica d'oli i
afegir-los als seitons. Tapar i deixar a la nevera. Jo els vaig fer
un dia per l'altre.
Per l'oli de menta:
En un pot que pugui anar al foc posar
oli i un manat de menta. Posar-ho a foc molt lent, sense que bulli i
deixar-lo uns quinze minuts. Apagar el foc, tapar i deixar
infusionar.
Per acabar la amanida:
Pelar les faves i escaldar-les. Si són
tendres amb poc temps estaràn al punt. Colar i posar en un bol.
Secar i enfarinar les espines que hem reservat dels seitons, fregir-les fins que estiguin daurades i cruixens. Reservar per posar-les sobre la amanida al final.
Picar petites les tàperes. Afegir-les
a les faves.
Tallar els seitons a quadrats i
afegir-los a les faves.
Amanir amb oli de menta i servir amb
una cullerada de salsa romesco al costat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada