*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 25 de març del 2020

Conill a la cassola amb alls

A casa, una de les picades que es feia sovint incorporava el fetge, del conill o del pollastre, de la peça que es cuinava, jo faig el mateix. També sovint portava xocolata o cacao, no en tenia i no n'hi he posat. Ho he fet en una cassola de fang, en sóc fan de les peces de fang per cuinar.

Ingredients:
- mig conill trossejat
- una cabeça d'alls
- el fetge del conill
- una branca de farigola
- una branca de romaní
- dues fulles de llorer
- sal
- pebre
- oli d'oliva verge
- vi ranci
- unes ametlles torrades
- unes avellanes torrades
- un gra d'all
- dos carquinyolis

Posem oli en una cassola, i hi afegim els trossos de conill salpebrats. Hi posem el fetge, un cop cuit el traurem. Ho posem a foc mig. Deixem que es segelli i canviem de costat els talls.
Pelem els alls i els hi afegim.
Hi afegim les herbes, en podem afegir o posar unes altres.
Hi tirem un raig curt de brou que tinguem a mà (jo hi he posat un raig de brou de verdures).
Ho deixem al foc mig-baix, que vagi fent xup-xup.

En el got del braç elèctric hi posem un bon raig de vi ranci, un all, els carquinyolis, i les ametlles i avellanes torrades... Si cal hi afegim suc de la cassola.

Un cop veiem que el conill comença a estar a punt, retirem les herbes i tirem la picada i ho deixem fer una estona més.

Si voleu i podeu afegir a la picada una punta de xocolata, hi queda d'allò més bé!

Jo l'he servit amb unes mongetes cuites com recomana la Carme Ruscadella aquí, una recepta molt bona.

Segueixen aquest bloc