El bundt cake és un pastís que es cou al forn en una paella de Bundt que li dona la forma distintiva de bunyol. Aquest estil de motlle fou popularitzat als Estats Units cap als 1950-1960, quan el fabricant d'utensilis de cuina Nordic Ware, va registrar el nom de Bundt i va començar a produir motlles d'alumini fos. De seguida es a extendre la seva popularitat.
Hi ha molts webs dedicats als bundt cake's, i n'hi ha de dolços i salats. Jo he det un mixt de, bàsicament, dues receptes.
Podeu trobar-ne moltes més a on he trobat la inspiració: I Love Bundt Cakes i a Le Cuine (apartat de receptes).
Ingredients:
- 1 carbassó
- 120 gr de formatge Cheddar
- 3 ous
- 120 ml d'oli de girasol
- 190 gr de farina
- 1 cullerada de postres de sucre
- 4 culleres sopera de llet
- 1/2 cullerada de postres de bicarbonat
- 10 gr de llevat fresc
- 2 cullerades de postre de paté d'olives nebres d'Aragó
- 1 cullerada de postres de mostassa de Dijon
- 2 talls de cansalada
- sal i pebre
Escalfem el forn a 170ºC (dalt i baix).
Ratllem el carbassó i el posem en un colador per que vaig perdent l'aigua.
Ratllem el formatge.
Fregim la cansalada, picada finament, al gust.
Ho reservem tot.
Barregem, amb la batedora elèctrica, els ous, l'oli i el sucre.
Un cop ben barrejat, hi afegim el carbassó, la cansalada, el formatge i la mostassa i ho barregem amb una espàtula.
Desfem el llevat amb la llet i li afegim, barregem amb l'espàtula.
Barregem la farina amb el bicarbonat, i ho afegim, tamisat, a la barreja, salpebrem.
Preparem el motlle que volem fer servir, jo he fet servir un esprai antiadherent de pastisseria.
Enfornem uns 45 minuts (depèn del forn, cal vigilar).
El deixem refredar sobre una reixa; tot i ser bo fred, és també molt bó tebi.
Jo l'he acompanyat amb salsa al pesto, feta a casa segons aquesta recepta, per mi una de les millors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada