Cuina total de confinament i d'aprofitament de rampoines. M'encanta obrir la nevera i mirar que hi ha i, del que hi ha, fer-ne un plat, més o menys reeixit, però bo, o almenys menjable. Aquest ha sortit força bo. Evidentment, cadascú hi pot posar les restes que trobi a la nevera, es tracta de cuina d'aprofitament. He fet servir una massa d'empanada quadrada i l'he doblegat per la meitat. També es podria fer amb massa de pasta de full, tenint en compte que, el temps de cocció és més curt.
- 1 o 2 talls de llom de salmó
- 1 ceba petita
- 1 endivia
- 2 cullerades soperes plenes de mascarpone
- 1 cullerada sopera d'anet sec (no en tenia de fresc) rassa
- pebre negre
- sal
- all en pols
- 2 ous
- 1 cullerada de cafè de mostassa de Dijon
- 2 cullerada sopera rassa de tàperes
- el suc de mitja llima
- 1 fulla de massa d'empanada
Escalfar el forn a 210ºC.
Treure les espines que pugui haver en el llom de salmó i tallar-lo a daus petits. Reservar en un bol. Afegir el suc de la mitja llima, salpebrar, afegir l'anet, l'all (al gust o no posar-n'hi) i remenar.
Picar les tàperes el més finament possible i afegir al bol.
Picar la endívia i afegir-la a bol. Picar-la al gust, jo l'he picat fina.
Pica fina la ceba i afegir-la també.
Remenar, afegir el mascarpone i remenar bé.
Batre un ou amb la cullerada de mostassa i afegir al bol, remenar.
Estendre la massa d'empanada sobre una safata d'anar al forn. Omplir una meitat de tal manera que es pugui doblegar l'altre per sobre per poder tancar l'empanada, i sense arribar als extrems. Batem l'altre ou i pintem els extrems que hem de tancar, tanquem i marquem amb una forquilla.
Amb l'ou batut que ens queda, pintem la empanada i fem uns forats amb la forquilla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada