*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 16 de maig del 2020

Xai de confinament amb iogurt i arròs basmati

Un cop més, i mentre es pugui, m'afegeixo al repte convocat pel Pep Nogué de cuina en confinament, amb producte de proximitat, aquest cop amb xai, #xaideconfinament

Per aquesta recepta m'he inspirat en una recepta grega del llibre Grecia-Gastronomia, de l'editorial Phaidon. Aquest editorial té una col·lecció de llibres de gastronomia de diferents països molt interessant. De moment sols tinc aquest i el del Japó.

Els productes: l'espatlla de xai és de l'Aragó, no en tenien de més proper; els ous de Calaf, de la parada del mercat de l'Abaceria; els iogurts grecs de La Fageda; la mantega Cadí; el llard Carnia, que té l'origen al mercat de la Boqueria; els alls de la parda Javier i Rosario fruits secs i espècies del mercat de l'Abaceria; el vi blanc Espelt Vailet DO Empordà; l'arròs basmati marca Bonpreu que l'empaqueten a la Càmara Arrtossera del Montsià.

Ingredients:
- mitja espatlla de xai
- tres iogurts grecs
- dos ous
- 120 gr d'arròs basmati
- llard
- un raig de vi blanc
- una fulla de llorer
- sal i pebre
- una cabeça d'alls
- una cullerada sopera de mantega
- aigua

Escalfem el forn a 180ºC.

Salpebrem l'espatlla de xai i a freguem amb el llard. La posem en una safata per anar al forn, escampem els alls al voltant, la fulla de llorer, ho ruixem amb el vi blanc i afegim una mica d'aigua.
Ho enfornem durant una mitja hora que girarem l'espatlla i la ruixarem amb el seu suc, si cal afegim una mica més d'aigua.

Coem l'arròs uns minuts menys del que diuen les instruccions, per que s'acabarà de coure amb l'espatlla més tard.

Un cop l'espatlla estigui cuita i daurada, la posem a un costat de la safata, conservant-hi el seu suc, però traient els alls i pelant-los. Al costat posem l'arròs i a sobre els alls pelats. Si veiem que no hi ha suc o està massa sec, hi afegim aigua.

Deixatem els ous i afegim els iogurts, barregem be. Escampem la barreja per sobre l'espatlla i l'arròs. Pintem la capa de iogurt amb la mantega fossa i gratinem.

Segueixen aquest bloc