
El grup de gastroblocaires li volem retre homenatge amb el que ens va unir, una recepta. Jo he escollit aquesta, pastela marroquí, estreta del seu blog, Gastropadi.
I també des d'aquí, una forta abraçada a la Montse i a l'Aida.
El trobarem a faltar, per que com diu un altre gastroblocaire, el millor dels blogs són els bloguers.
He fet la recepta amb la meitat de les quantitats, estic confinada sola i m'anava millor, podeu veure la recepta original a l'enllaç de Gastropadi.
No he posat sal al brou, he preferit salar, individualment, la ceba i el pollastre a les paelles.
Pel brou de pollastre:
- 1 pit de pollastre
- 1 anis estrellat petit o mig
- 6 grans de pebre
- 1 una branca petita de canyella
- 1/2 cullerada petita de comí
- aigua fins a cobrir el pollastre
Per la ceba:
- 1 ceba gran
- 1 ou
- cilandre fresc
- sal
- oli d'oliva verge
- 2 grans d'all
Per acabar el plat:
- 1/2 cullerada de Ras-el-Hanout
- 60 gr d'ametlla torrada
- sucre glas
- canyella
- 1 un rotllo de pasta brick
- sal
- oli d'oliva verge
- mantega
Encendre el forn a 180ºC.
Primer posar els ingredients del brou al foc. Ha de bullir uns 20 minuts.
Traiem el pollastre i el desfilem. Reservem el brou.
En una paella, amb una mica d'oli aromatitzem el pollastre amb el Ras-el-Hanout i sal, no hi poseu massa oli, ja que amb la pasta brick millor que estigui sec. Reservem.
Tallar la ceba a juliana i els alls a làmines ben fines. Sofregir en una paella, salar. Quan estigui transparent hi afegim dues cullerades el brou de pollastre que hem reservat, el cilandre i el julivert picats (la quantitat... al gust).
Quan hagi reduït el líquid (recordeu que ha de quedar sec), afegir-hi l'ou i barrejar com fent un remenat. Reservar.
Picar les ametlles i reservar.
Fondre la mantega i preparar el motlle i la pasta brick.
Pintar el motlle amb mantega.
Pintar els fulls de pasta brick amb mantega i cobrir el motlle, de manera que quedi part de la pasta a fora per tancar-la. Jo he posat dues fulles, untades en mantega.
Al fons posar primer el pollastre repartit, a sobre la ceba i acabar amb l'ametlla.
Tancar i, si fos necessari acabar-ho de tancar bé amb una altre fulla de brick per sobre.
Enfornar uns 30 minuts, fins que quedi torrada. Emposinar amb sucre gals i canyella (alguna de les fotos l'he fet abans de posar-li el sucre i la canyella).
Com deia en gastropadi al final de les seves receptes: Que vagi de gust!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada