Fa pocs dies ens donaven la notícia: Gastropadi, José, ens ha deixat. Ens ha deixat orfes de la seva amistat, de la seva companyia a les trobades de gastroblocaires, als esmorzars de forquilla... Compartint receptes, complicitats, xerrades.
El grup de gastroblocaires li volem retre homenatge amb el que ens va unir, una recepta. Jo he escollit aquesta, pastela marroquí, estreta del seu blog, Gastropadi.
I també des d'aquí, una forta abraçada a la Montse i a l'Aida.
El trobarem a faltar, per que com diu un altre gastroblocaire, el millor dels blogs són els bloguers.
He fet la recepta amb la meitat de les quantitats, estic confinada sola i m'anava millor, podeu veure la recepta original a l'enllaç de Gastropadi.
No he posat sal al brou, he preferit salar, individualment, la ceba i el pollastre a les paelles.
Pel brou de pollastre:
- 1 pit de pollastre
- 1 anis estrellat petit o mig
- 6 grans de pebre
- 1 una branca petita de canyella
- 1/2 cullerada petita de comí
- aigua fins a cobrir el pollastre
Per la ceba:
- 1 ceba gran
- 1 ou
- cilandre fresc
- sal
- oli d'oliva verge
- 2 grans d'all
Per acabar el plat:
- 1/2 cullerada de Ras-el-Hanout
- 60 gr d'ametlla torrada
- sucre glas
- canyella
- 1 un rotllo de pasta brick
- sal
- oli d'oliva verge
- mantega
Encendre el forn a 180ºC.
Primer posar els ingredients del brou al foc. Ha de bullir uns 20 minuts.
Traiem el pollastre i el desfilem. Reservem el brou.
En una paella, amb una mica d'oli aromatitzem el pollastre amb el Ras-el-Hanout i sal, no hi poseu massa oli, ja que amb la pasta brick millor que estigui sec. Reservem.
Tallar la ceba a juliana i els alls a làmines ben fines. Sofregir en una paella, salar. Quan estigui transparent hi afegim dues cullerades el brou de pollastre que hem reservat, el cilandre i el julivert picats (la quantitat... al gust).
Quan hagi reduït el líquid (recordeu que ha de quedar sec), afegir-hi l'ou i barrejar com fent un remenat. Reservar.
Picar les ametlles i reservar.
Fondre la mantega i preparar el motlle i la pasta brick.
Pintar el motlle amb mantega.
Pintar els fulls de pasta brick amb mantega i cobrir el motlle, de manera que quedi part de la pasta a fora per tancar-la. Jo he posat dues fulles, untades en mantega.
Al fons posar primer el pollastre repartit, a sobre la ceba i acabar amb l'ametlla.
Tancar i, si fos necessari acabar-ho de tancar bé amb una altre fulla de brick per sobre.
Enfornar uns 30 minuts, fins que quedi torrada. Emposinar amb sucre gals i canyella (alguna de les fotos l'he fet abans de posar-li el sucre i la canyella).
Com deia en gastropadi al final de les seves receptes: Que vagi de gust!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada