*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 11 d’agost del 2008

Croquetes de salmó fumat

Una sèrie de receptes del llibre “Cuinar per ser feliç” de la Carme Ruscalleda, uns dels meus llibres de cuina preferits; algunes de les receptes les he provat o fet fa un temps, i sempre les tinc presents per tornar-hi.

Ingredients:
- 200 gr. de salmó fumat a dauets
- 1 ceba
- 500 ml. de llet
- 3 rovells d'ou
- 100 gr. de farina de blat
- 50 gr. de farina de blat de moro (Maizena)
- sal, pebre blanc, nou moscada
- oli verge d'oliva
- 3 clares
- pa ratllat

En una paella fonda i prou gran per la quantitat de croquetes que volem fer, sofregim la ceba picada molt fina en un fil d'oli, durant 20 minuts.

En un bol a part, barrejar el salmó, la llet, les dues farines, els 3 rovells, sal un xic de pebre i un polsim de nou moscada. Barrejar-ho bé.

Abocar la barreja a la paella on tenim la ceba sofregint i, a mig foc, seguim amb la cocció, sense parar de remenar. La massa ha d'esdevenir una pasta fina i brillant, que per si mateixa es desenganxa de les parets on l'estem cuinant. Uns 10 minuts.

Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un atuell adequat i esperar que es refredi.
Li donem forma de croquetes, les passem per les clares i les arrebossem amb el pa ratllat. Les fregim amb oli d'oliva calent al punt.

5 comentaris:

Striper ha dit...

Aixo te que estar molt bo pero ara em vaig a menjar un troç de pa amb roquefort . UMMMm I una mica de vi.

starbase ha dit...

Molt bona idea de croquetes. Tinc ganes de fer-les, tot i que a l'estiu em fa mandra posar-me amb aquests tipus de plats i que la dieta no em permet menjar cap cosa fregida.

Les ganes les tind, però.

Anònim ha dit...

Eeeeeeeei, Sara Maria!
Les he trobat! Gràcies per la informació. Només espero que quedin bones perquè les vull portar a l'escola. Ja et comentaré el què!

Una abraçada!

Maria Dolors Giral ha dit...

He fet la pasta i, com que no tenia temps n'he untat generosament unes llesques de pa sense crosta, hi he posat formatge ratllat i les he gratinat. Boníssim també.

Sara Maria ha dit...

Quina gran idea Dolors!!! Gràcies per compartir-la!!

Segueixen aquest bloc