
Ingredients:
- 100 gr. de mantega
- 125 gr. de sucre
- una branca de vainilla
- 3 ous
- la ratlladura fina de la pell de mitja llimona
- 50 gr. de farina de blat
- 500 gr. de formatge fresc (tipus Quark)
- paper de forn per foldrar el motlle
Barrejar la mantega tova, com una pomada, amb el sucre i la polpa negre de l'interior de la branca de vainilla.
Afegir-hi els ous (a temperatura ambient), i la ratlla dura de llimona.
Afegir-hi la farina passada pel sedàs. I per últim, el formatge fresc.
Ha de quedar una mescla molt fina, homogènia i lligada.
Abocar-ho en un motlle rodó, d'uns 20-25 cm, folrat amb paper de forn.
Ha de coure 2 hores a 100ºC.
7 comentaris:
Jo el faig molt diferent entre altres faig servir , iogurt i mató.
Però que bones són les receptes de la Rusqui! i que bones són les teves fotos!!
La major part de fotos no són meves... Son manllevades de internet.
Com el pastís de formatge és el meu preferit, he decidit fer una prova de vàries receptes buscant la que més m'agradi. M'apunto la teva...aniré fent la crònica al blog així que les fagi.
petons,
Anna
No sólo me la apunto si no que... crec que la faré moltes vegades. Aquesta tarta està genial.
Moltes gracies
Hola. He provat de fer el pastís de formatge però tinc la sensació que m'ha faltat cocció. L'he tingut les dues hores a 100º amb aire (turbo). M'agradaria saber les condicions en què poseu el forn (aire, resistència, les dues coses, dalt i baix, només a baix...?).
Moltes gràcies!
Àvia Montse
Hola Àvia Montse, doncs jo el poso el forn sols a baix, sense aire, resistència ni idea... A 200ºC.
La veritat és que les receptes del llibre "Cuinar per ser feliç" són força exactes; en el forn vell potser si que estava una mica més de temps, però amb el nou no, està 25 minuts.
És important el mida del motlle per què si es més gran o més petit s'ha de tenir en compte el gruixut per calcular el temps...
Publica un comentari a l'entrada