Del llibre “Cuinar per ser feliç” de la Carme Ruscalleda.
Ingredients:
- 20 sardines de bona mida, ben fresques
- 1 cabeça d'alls
- julivert
- 6 tomàquets madurs
- 1 copa de xerès sec
- 400 gr. de fideus del núm. 2
- 10 ml. d'oli d'oliva verge
- sal
- farina
- 1 l d'aigua mineral
Netejar les sardines d'escata i tripa, i reservar-les senceres.
Picar ben fi la cabeça d'alls i el julivert. Reservar.
Ratllar els tomàquets. Reservar.
En una cassola, amb oli ben calent, fregir les sardines senceres, salades i lleugerament enfarinades, durant un minut. Retirar-les i reservar-les.
En el mateix oli (si cal en treiem una mica, no cal fer-ho amb tot), sofregir-hi l'all i el julivert picat durant un minut. Vigilar que no es cremi.
Afegir-hi el tomàquet, i deixar a foc lent uns 10 minuts per que confiti. Abocar-hi la copa de xerès i deixar reduir durant uns 5 minuts més.
Tirar-hi els fideus i sofregir-los. Afegir-hi el litre d'aigua bullent i deixar coure durant 5 minuts. Retirar del foc.
Incorporar-hi les sardines tan bon punt surt la cassola del foc. Es poden incorporar senceres o a filets.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
7 comentaris:
Aquest llibre és realment fabulós, prova de fer l'escabetxat de tonyina, és realment fantàstic.
Pel que fa a aquest plat ha de ser meravellós. Enhorabona bonica.
No fas vacances???
Provaré l'escabetx de tonyina, el tenia pendent! Les vacances... Fins el 5 de setembre no! Quan torneu tots, marxaré jo!
MMMMMM no esta malament la combinació.
Aqui a Sant Feliu aquest plat es fa sovint a la temporada del "peix blau" jo l'he fet alguna vegada i la veritat es que queda molt bo!!!
He mort dos ocells d'un sol tret: Tinc aquest llibre de la Ruscalleda, i no he fet ni aquests fideus ni la tonyina en escabetx que anomenen la parella vermella. A veure si cauen...
Hola Sara Maria!
Aquesta recepta em resulta molt interessant: mai abans havia vist una recepte on el peix blau anés acompanayat de pasta! Molt interessants, doncs!
Per cert, que se m'acumula la feina: encara he de provar un munt de receptes teves i cada setmana en publiques de noves interessants! ;-)
Salut!
Massitet
Olleta de verdures, a mi em passa el mateix amb vosaltres, la cuina vermella, i d'altres...
Publica un comentari a l'entrada