*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 14 d’agost del 2008

Fideus amb sardines

Del llibre “Cuinar per ser feliç” de la Carme Ruscalleda.

Ingredients:
- 20 sardines de bona mida, ben fresques
- 1 cabeça d'alls
- julivert
- 6 tomàquets madurs
- 1 copa de xerès sec
- 400 gr. de fideus del núm. 2
- 10 ml. d'oli d'oliva verge
- sal
- farina
- 1 l d'aigua mineral

Netejar les sardines d'escata i tripa, i reservar-les senceres.
Picar ben fi la cabeça d'alls i el julivert. Reservar.
Ratllar els tomàquets. Reservar.

En una cassola, amb oli ben calent, fregir les sardines senceres, salades i lleugerament enfarinades, durant un minut. Retirar-les i reservar-les.

En el mateix oli (si cal en treiem una mica, no cal fer-ho amb tot), sofregir-hi l'all i el julivert picat durant un minut. Vigilar que no es cremi.
Afegir-hi el tomàquet, i deixar a foc lent uns 10 minuts per que confiti. Abocar-hi la copa de xerès i deixar reduir durant uns 5 minuts més.

Tirar-hi els fideus i sofregir-los. Afegir-hi el litre d'aigua bullent i deixar coure durant 5 minuts. Retirar del foc.

Incorporar-hi les sardines tan bon punt surt la cassola del foc. Es poden incorporar senceres o a filets.

7 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Aquest llibre és realment fabulós, prova de fer l'escabetxat de tonyina, és realment fantàstic.
Pel que fa a aquest plat ha de ser meravellós. Enhorabona bonica.
No fas vacances???

Sara Maria ha dit...

Provaré l'escabetx de tonyina, el tenia pendent! Les vacances... Fins el 5 de setembre no! Quan torneu tots, marxaré jo!

Striper ha dit...

MMMMMM no esta malament la combinació.

xaro ha dit...

Aqui a Sant Feliu aquest plat es fa sovint a la temporada del "peix blau" jo l'he fet alguna vegada i la veritat es que queda molt bo!!!

enric ha dit...

He mort dos ocells d'un sol tret: Tinc aquest llibre de la Ruscalleda, i no he fet ni aquests fideus ni la tonyina en escabetx que anomenen la parella vermella. A veure si cauen...

Anònim ha dit...

Hola Sara Maria!
Aquesta recepta em resulta molt interessant: mai abans havia vist una recepte on el peix blau anés acompanayat de pasta! Molt interessants, doncs!
Per cert, que se m'acumula la feina: encara he de provar un munt de receptes teves i cada setmana en publiques de noves interessants! ;-)

Salut!

Massitet

Sara Maria ha dit...

Olleta de verdures, a mi em passa el mateix amb vosaltres, la cuina vermella, i d'altres...

Segueixen aquest bloc