Del llibre “Cuinar per ser feliç” de la Carme Ruscalleda.
Ingredients:
- 100 gr. de mantega
- 125 gr. de sucre
- una branca de vainilla
- 3 ous
- la ratlladura fina de la pell de mitja llimona
- 50 gr. de farina de blat
- 500 gr. de formatge fresc (tipus Quark)
- paper de forn per foldrar el motlle
Barrejar la mantega tova, com una pomada, amb el sucre i la polpa negre de l'interior de la branca de vainilla.
Afegir-hi els ous (a temperatura ambient), i la ratlla dura de llimona.
Afegir-hi la farina passada pel sedàs. I per últim, el formatge fresc.
Ha de quedar una mescla molt fina, homogènia i lligada.
Abocar-ho en un motlle rodó, d'uns 20-25 cm, folrat amb paper de forn.
Ha de coure 2 hores a 100ºC.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
7 comentaris:
Jo el faig molt diferent entre altres faig servir , iogurt i mató.
Però que bones són les receptes de la Rusqui! i que bones són les teves fotos!!
La major part de fotos no són meves... Son manllevades de internet.
Com el pastís de formatge és el meu preferit, he decidit fer una prova de vàries receptes buscant la que més m'agradi. M'apunto la teva...aniré fent la crònica al blog així que les fagi.
petons,
Anna
No sólo me la apunto si no que... crec que la faré moltes vegades. Aquesta tarta està genial.
Moltes gracies
Hola. He provat de fer el pastís de formatge però tinc la sensació que m'ha faltat cocció. L'he tingut les dues hores a 100º amb aire (turbo). M'agradaria saber les condicions en què poseu el forn (aire, resistència, les dues coses, dalt i baix, només a baix...?).
Moltes gràcies!
Àvia Montse
Hola Àvia Montse, doncs jo el poso el forn sols a baix, sense aire, resistència ni idea... A 200ºC.
La veritat és que les receptes del llibre "Cuinar per ser feliç" són força exactes; en el forn vell potser si que estava una mica més de temps, però amb el nou no, està 25 minuts.
És important el mida del motlle per què si es més gran o més petit s'ha de tenir en compte el gruixut per calcular el temps...
Publica un comentari a l'entrada