*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 28 de gener del 2009

Festucs garrapinyats

Recepta extreta del bloc Baixa Gastronomia, podeu veure la recepta original aquí.

Ingredients:
- 450 gr. de festucs pelats
- 75 gr. de sucre de canya
- 135 gr. de sucre blanc
- 1 1/2 cullerada de cafè de sal Maldon
- 1 cullerada de cafè de canyella
- un polsim generós de pebre
- un polsim de pebre vermell fumat
-1 culllerada sopera d'aigua
- 1 clara d'ou

La recepta original en comptes de pebre i pebre vermell porta pebre de canyella, però jo no en tenia.

En un bol petit barrejar la sal, els sucres, la caiena, el pebre vermell i la canyella fins que quedi ben homogèni. Reservar.

Batre en un bol gran bateu l'aigua i la clara, a temperatura ambient, fins que quedi escumosa però no arribi a punt de neu.
Afegiu-hi els festucs i remeneu per que quedin ben coberts amb la clara.
Tireu-hi a sobre la barreja amb els sucres i continueu remenant per que quedin tots ben arrebossats.

Poseu un paper de forn sobre una safata per anar al forn i poseu-hi una capa dels festucs, sense que quedin uns a sobre dels altres (si cal feu-ho en dues fornades).

Posar-ho al forn a 150ºC durant mitja hora. De tant en quant anar remenant de tant en quant.

Traieu-ho del forn i, amb compte per no cremar-vos, aneu separant les garrapinyades per què no quedin enganxades. Poseu-les una a una en un pot de vidre, i vigileu, són addictives!!

Es pot fer amb qualsevol altre fruita seca.

9 comentaris:

Massitet ha dit...

Uepa! Ho haurem de copiar i portar-ne a la feina! Trobo que el toc aquest del pebre vermell, jo que en sóc un addicte, deu ser genial!

Striper ha dit...

Uffff quina gana em vaig a esmorçar!!Petons de bon dia!!!

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmmmm...ja vaig veure la recepta al blog de la Mar...i amb festucs que booooo!!!!
Ho haurem de provar... ;)
Petunets,
Eva.

Sara Maria ha dit...

Doncs aquest pebre vermell fumat és genial, el vaig dur de Granada, i queda molt bé arreu, i aquí també.

Marta Padenous ha dit...

Ostres això em fa pensar que amb Nous de Macadàmia ha d'estar boníssim....però a la meva cintura no li agradarà!!!(comencem l'operació estiu!!)
Un ptnt

La cuina vermella ha dit...

Com la Marta estem en plena operació postnadals i pre estiu... noia una tortura xina.. a més soc tant massoca que només faig que visitar blocs de cuina amb receptes tan espaterrants com aquesta! petons Sara Maria.

Núria ha dit...

Sara, umhhh que bons han d'estar...potser m'animo i provo amb fructosa. Gràcies per la recepta.


Núria

Tiriti ha dit...

Tindrem que fer aquesta recepte un altre cop!!!! vaig intentar fer una recepte semblant i no em vaig sortir gaire be.

Per cert, no se si estava dormit, però avui a RAC 1 anunciaven que parlarien del teu blog, després he estat treballant i ja no he pogut seguir el fil, ves!!! un inconvenient de qui treballa, que no pot fer el que vol!!!

Una abraçada,

Lluís

Francesc ha dit...

Aquesta recepta és molt curiosa. He menjat ametlles i cacau garrapinyats, però mai se m'hauria ocorregut pensar en els festucs. Mira, una cosa nova, no? Besades

Segueixen aquest bloc