Recepta extreta del bloc Baixa Gastronomia, podeu veure la recepta original aquí.
Ingredients:
- 450 gr. de festucs pelats
- 75 gr. de sucre de canya
- 135 gr. de sucre blanc
- 1 1/2 cullerada de cafè de sal Maldon
- 1 cullerada de cafè de canyella
- un polsim generós de pebre
- un polsim de pebre vermell fumat
-1 culllerada sopera d'aigua
- 1 clara d'ou
La recepta original en comptes de pebre i pebre vermell porta pebre de canyella, però jo no en tenia.
En un bol petit barrejar la sal, els sucres, la caiena, el pebre vermell i la canyella fins que quedi ben homogèni. Reservar.
Batre en un bol gran bateu l'aigua i la clara, a temperatura ambient, fins que quedi escumosa però no arribi a punt de neu.
Afegiu-hi els festucs i remeneu per que quedin ben coberts amb la clara.
Tireu-hi a sobre la barreja amb els sucres i continueu remenant per que quedin tots ben arrebossats.
Poseu un paper de forn sobre una safata per anar al forn i poseu-hi una capa dels festucs, sense que quedin uns a sobre dels altres (si cal feu-ho en dues fornades).
Posar-ho al forn a 150ºC durant mitja hora. De tant en quant anar remenant de tant en quant.
Traieu-ho del forn i, amb compte per no cremar-vos, aneu separant les garrapinyades per què no quedin enganxades. Poseu-les una a una en un pot de vidre, i vigileu, són addictives!!
Es pot fer amb qualsevol altre fruita seca.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
9 comentaris:
Uepa! Ho haurem de copiar i portar-ne a la feina! Trobo que el toc aquest del pebre vermell, jo que en sóc un addicte, deu ser genial!
Uffff quina gana em vaig a esmorçar!!Petons de bon dia!!!
mmmmmmm...ja vaig veure la recepta al blog de la Mar...i amb festucs que booooo!!!!
Ho haurem de provar... ;)
Petunets,
Eva.
Doncs aquest pebre vermell fumat és genial, el vaig dur de Granada, i queda molt bé arreu, i aquí també.
Ostres això em fa pensar que amb Nous de Macadàmia ha d'estar boníssim....però a la meva cintura no li agradarà!!!(comencem l'operació estiu!!)
Un ptnt
Com la Marta estem en plena operació postnadals i pre estiu... noia una tortura xina.. a més soc tant massoca que només faig que visitar blocs de cuina amb receptes tan espaterrants com aquesta! petons Sara Maria.
Sara, umhhh que bons han d'estar...potser m'animo i provo amb fructosa. Gràcies per la recepta.
Núria
Tindrem que fer aquesta recepte un altre cop!!!! vaig intentar fer una recepte semblant i no em vaig sortir gaire be.
Per cert, no se si estava dormit, però avui a RAC 1 anunciaven que parlarien del teu blog, després he estat treballant i ja no he pogut seguir el fil, ves!!! un inconvenient de qui treballa, que no pot fer el que vol!!!
Una abraçada,
Lluís
Aquesta recepta és molt curiosa. He menjat ametlles i cacau garrapinyats, però mai se m'hauria ocorregut pensar en els festucs. Mira, una cosa nova, no? Besades
Publica un comentari a l'entrada