Ingredients:
- 750 gr. de naps
- una ceba petita
¬- 75 gr. de mantega
- 50 gr. de rocafort
- 250 ml. de crema de llet
- una cullerada de farina
- oli d’oliva verge
- sal i pebre
Es pelen els naps, es renten i es posen a bullir en abundant aigua durant mitja hora. Es retiren i es deixen refredar.
Es tallen al llarg en dues meitats, i amb es buiden de dins tot extraient-ne la polpa que es reserva.
S’escalfa l’oli d’oliva i es fregeix la ceba tallada petita, un cop es comença a daurar s’hi incorpora el rocafort amb la meitat de la crema de llet i la polpa dels naps que havíem reservat. Salpebrem. Amb aquesta barreja farcirem el forat que hem fet als naps.
Amb la resta de crema de llet, una polsim de sal, la mantega i la farina fem una beixamel suau i no massa espessa.
Posem els naps farcits en una font per anar al forn, els cobrim amb la salsa i els gratinem lleugerament.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
9 comentaris:
El naps no se ( Soc mes de bacalla) pero el roquefort m'agrada molt!!!!
Els naps no els he tastat mai, que fan gust com de patata? Caldrà fer-la per treure'n l'entrellat!
petons nina
Què curiós! No se m'hauria ocorregut mai preparar els naps d'eixa manera. Sempre n'he menjats en el putxero i no mai així... Si tu ho dius, serà bo.
A mi m'agreden molt els naps, tant al brou, i aprofitats després amb la resta de la verdura, com amb peus de porc, per exemple. Aquesta és una forma curiosa de preparar-los però bona.
És molt original. Molt. :)
Ai, Sara, això dels naps... em sembla que no... Suposo que per costum de no menjar-ne, que no el coneixem...
Fins la propera...
sara, sovint ens sorprens a tots amb les teves receptes. jo no hi tinc cap prevenció, i això que només menjo naps acompanyant, per exemple, carn d'aus, però amb aquest farcit de rocafort (hummm!!!) estic segur que m'agradarien.
Mm.. naps, pot estar bé, però això seria passar-li la recepta a ma mare, jo encara no m'hi atraveixo, jeje.
Dir-te també, que he actualitzat el meu blog es diu: la petita mindundi, i ja t'hi he afegit.
Fins aviat!
La recepta ha estat boníssima, moltes gràcies per la idea!
Publica un comentari a l'entrada