Ingredients:
- una base de pasta brisa
- 1 kgr. de pomes golden o reinetes
- 120 gr. de sucre en pols
- 80 gr. de mantega
Pelar les pomes tot treient-ne el cor, tallar-les a quarts.
Untar amb mantega el motlle (rodó d'uns 24 cm.) i espolsejar amb la meitat del sucre.
Col·locar les pomes, formant cercles concèntrics, sobre el sucre.
Espolsejar la resta del sucre per sobre les pomes. Repartir la mantega, en trossos petits per sobre les pomes.
Col·locar a sobre la pasta brisa, introduint les bores, amb ajut d'un ganivet, a dins el motlle, tot protegint les pomes.
Coure al forn, ja calent a 230ºC, durant uns 30-35 minuts.
Es deixa refredar una mica per tal de poder-li donar la volta. Les pomes han de quedar a dalt i caramelitzades.
Es serveix tèbia amb una mica de crema de llet per sobre.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
9 comentaris:
sara, m'encanta la tarta tatin, i trobo que és una magnífica recepta per encetar l'any. ara hauràs de mantenir el nivell!
una abraçada!
A mi també m'agrada molt la Tatin. La tinc pensada fer per més endavant, és tan, tan calòrica, amb el sucre i la mantega però tan, tan bona...
Una proposta culinaria de luxe, em fa salivera la boca.
Aquesta és una de les meves tartes preferides, m´encanta el sabor de les pomes com queden confitades...ummmmm...t´ha quedat preciosa!!
T'ha quedat una tatin espectacular, amb les pomes tan ben posadetes, tan apretadetes, que bonica!.
Quin pastís tan bo! M'agrada molt la Tatin i trobe que t'ha quedat fantàstica. Salutacions
Estimada, quina bona manera d'encetar l'any, amb una tatin de pomes!! tu sí que en saps!
Res, que t'ha quedat divina!
petons baby!
A mi la Tatin de pomes M'ENCANTA!!!, i la faig pràcticament igual que l'has explicat tu, tot i que, pel meu gust, la crema de llet -a l'Anna Maria li encanta-, a mi m'hi sobra.
Una abraçada.
mmm què bona...és una tarda que m'agrada molt, t'ha quedat molt bé.
Publica un comentari a l'entrada