*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 6 de juliol del 2009

Coca d'oli amb verdures

Un dels pendents amb la Mireia Carbó al Club Social Caprabo.
Ingredients:
per la massa- 500 gr. de farina
- 200 ml. d'aigua amb gas o sifo
- 100 ml. d'oli d'oliva
- 50 ml. de vi blanc
- sal (un grapadet gran, generós)

per les verduretes
- 1 carbassó
- 1 porro
- 2 cebes
- tomàquets cirerol
- olives negres
- sal

per la crema- 3 cullerades de mascarpone
- 1 cullerada de mostassa


Barregeu en un recipient l'oli d'oliva, el vi, l'aigua amb gas i la farina fins aconseguir, amb les mans, una massa homogènia. Quan ho aconseguiu pareu, no continueu barrejant. Fer una pilota i sobre el marbre, acabar de fer la pasta. Primer estirar-la amb un corró i després acabar de donar-li forma amb les mans mullades amb oli.
Posar oli sobre un paper de forn en una safata i estirar-hi la massa amb les mans.

Escalfeu el forn a 180ºC. Coeu la coca durant 8 minuts, tota sola.

Talleu les verdures finament i reserveu-les.

Barregeu el mascarpone amb la mostassa. Unteu la coca amb la barreja i col·loqueu les verdures al damunt, sal i oli, poseu els tomàquets i les olives a sobre per què donin color. Saleu i poseu un raig d'oli.

Acabeu-ho de coure al forn fins que les verdures estiguin cuites, uns 20 minuts.

Es poden fer diverses versions: sobrassada, mel i formatge de maó; algergínia blanca, botifarra i formtage... Feu volar la imaginació.

10 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Quina foto més preciosa Sara Maria, i quina recepta tan bona!! la comparteixes amb nosaltres?

No tot són postres ha dit...

No se m'acut res més que dir, bona, bona, mooooolt bona!
PTNTS
Dolça

Glòria ha dit...

Recepta per a sopars informals d'estiu!. Val la pena, oi?.

Fins aviat

Cuinagenerosa ha dit...

les coques de verdures m'encanten, i aquesta d'oli ha d'estar realment bona i, com bé dius, amb imaginació se'n poden treure moltes variants i molt de profit de profit!

Marta Padenous ha dit...

Tomàquet cirerol...encara em dibuixa un somriure de pensar-hi..fins hi tot em pujen els colors, je je je
Ptnts

Ruben ha dit...

Aquesta foto deu ser entre la primera i la segona passada del forn... els tomàquets es veuen taaan sucosos arf arf!

Maria ha dit...

Ai, sí, que bona aquesta coca i amb una recepta super fàcil de fer.

Margarida ha dit...

Quins colors! Més que una coca sembla una paleta de pintor! Que bona!
La foto és d'abans de posar-la al forn, oi?
Ara mateix me'n menjaria un tros, i en guardaria un altre per demà per esmorzar. No em fa res repetir.
Una abraçada.

el pingue ha dit...

¡Qué ricas las cocas de verduras! Yo la hago con verduras asadas o en crudo. Para mí siempre son sinónimo de verano, fiesta, Mediterraneo......

Un abrazo

Roberto

Sara Maria ha dit...

Ssii... La foto és d'abans de la última fornada... La de després no va quedar tant be, per això he posat aquesta.
És genial per les nits d'estiu, per un berenar-sopar tranquil i refrescant.

Segueixen aquest bloc