Un dels pendents amb la Mireia Carbó al Club Social Caprabo.
Ingredients:
per la massa- 500 gr. de farina
- 200 ml. d'aigua amb gas o sifo
- 100 ml. d'oli d'oliva
- 50 ml. de vi blanc
- sal (un grapadet gran, generós)
per les verduretes
- 1 carbassó
- 1 porro
- 2 cebes
- tomàquets cirerol
- olives negres
- sal
per la crema- 3 cullerades de mascarpone
- 1 cullerada de mostassa
Barregeu en un recipient l'oli d'oliva, el vi, l'aigua amb gas i la farina fins aconseguir, amb les mans, una massa homogènia. Quan ho aconseguiu pareu, no continueu barrejant. Fer una pilota i sobre el marbre, acabar de fer la pasta. Primer estirar-la amb un corró i després acabar de donar-li forma amb les mans mullades amb oli.
Posar oli sobre un paper de forn en una safata i estirar-hi la massa amb les mans.
Escalfeu el forn a 180ºC. Coeu la coca durant 8 minuts, tota sola.
Talleu les verdures finament i reserveu-les.
Barregeu el mascarpone amb la mostassa. Unteu la coca amb la barreja i col·loqueu les verdures al damunt, sal i oli, poseu els tomàquets i les olives a sobre per què donin color. Saleu i poseu un raig d'oli.
Acabeu-ho de coure al forn fins que les verdures estiguin cuites, uns 20 minuts.
Es poden fer diverses versions: sobrassada, mel i formatge de maó; algergínia blanca, botifarra i formtage... Feu volar la imaginació.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
10 comentaris:
Quina foto més preciosa Sara Maria, i quina recepta tan bona!! la comparteixes amb nosaltres?
No se m'acut res més que dir, bona, bona, mooooolt bona!
PTNTS
Dolça
Recepta per a sopars informals d'estiu!. Val la pena, oi?.
Fins aviat
les coques de verdures m'encanten, i aquesta d'oli ha d'estar realment bona i, com bé dius, amb imaginació se'n poden treure moltes variants i molt de profit de profit!
Tomàquet cirerol...encara em dibuixa un somriure de pensar-hi..fins hi tot em pujen els colors, je je je
Ptnts
Aquesta foto deu ser entre la primera i la segona passada del forn... els tomàquets es veuen taaan sucosos arf arf!
Ai, sí, que bona aquesta coca i amb una recepta super fàcil de fer.
Quins colors! Més que una coca sembla una paleta de pintor! Que bona!
La foto és d'abans de posar-la al forn, oi?
Ara mateix me'n menjaria un tros, i en guardaria un altre per demà per esmorzar. No em fa res repetir.
Una abraçada.
¡Qué ricas las cocas de verduras! Yo la hago con verduras asadas o en crudo. Para mí siempre son sinónimo de verano, fiesta, Mediterraneo......
Un abrazo
Roberto
Ssii... La foto és d'abans de la última fornada... La de després no va quedar tant be, per això he posat aquesta.
És genial per les nits d'estiu, per un berenar-sopar tranquil i refrescant.
Publica un comentari a l'entrada