*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 10 de juliol del 2009

Flam de taronja

Del curs al Club Social Caprabo amb la Mireia Carbó.

Ingredients:
- 3 ous
- 100 gr. de sucre
- 3 taronges (250 ml. de suc)
pel caramel
- 100 gr. de sucre
- aigua
- suc de llimona


Barregeu els ous amb el sucre fins que quedi una mescla homogènia. Afegiu els suc de les taronges i, opcionalment la ratlladura de les pells de les taronges. Col·leu la barreja.

En un cassó feu un caramel amb 100 gr. de sucre lleugerament humitejat amb aigua i unes gotes de llimona o vinagre, fins aconseguir que el caramel quedi daurat.

Posar el caramel al fons de les flameres. Ompliu-les amb la barreja del flam.

Coeu-les al forn al bany Maria a 130-150ºC durant uns 45 minuts, escalfor abaix, a dalt no, amb aire opcional, alçada al mig.

10 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Quina foto Sara Maria, espectacular!

Anònim ha dit...

acabo de descubrir el teu blog. M'encanta. Segur que m'animo a fer alguna de les teves receptes. El flan d'avui té tan bona pinta...

Ruben ha dit...

Totalment d'acord amb el comentari dels vermells: la foto és per treure's el barret.
Pel que fa a la recepta... no m'agraden gens les coses amb taronja (llevat del suc de taronja natural), així que dubto que la faci :-(

Per cert, odio els restaurants que posen taronja a totes les postres amb xocolata! Podrien deixar-ne algun sense taronja Grrr!!!

Sara Maria ha dit...

Gràcies anònim i benvingut!
Surfzone, a mi tampoc m'agrada la convinació de xocolata amb taronja... Com tampoc m'entusiasmen els postres amb llimona i taronja. Però m'he enganxat a la Lemon Curd, i aquest flam tampoc està gens malament.

Ruben ha dit...

La teva addicció al lemon curd ja fa dies que va quedant plasmada al bloc XD

Cuinetes ha dit...

Osti quina pinta que té el flam!!! Ooooh quina ganaaa!!! Devua ser molt bo no? Felicitats per la foto i per la recepta! Gràcies per compartir-la!!

Francesc ha dit...

OOOOOOH!!!!! Quina passadaaaaa!!!! Aquest cau, segur!!! Besades

illetapitita ha dit...

Quin flam més bonic!!!
I bo segur que també!
Una abraçada!

la vella carmanyola ha dit...

Sara!! genial!

Val molt la pena les classes de la Carbó, encara que les tinc a dos hora de casa.

Nosaltres el vam fer un dia que erem una collasa per casa i res n'hi una engruna per repetir.

Records

Punt Petit ha dit...

El vaig fer el cap de setmana i va ser tot un èxit, boníssim!!!!!!!!

Segueixen aquest bloc