*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 13 de juliol del 2009

Mandonguilles amb sèpia a la manera de l'Albert

Vaig pujar a Sant Joan a casa l'Albert, i hem tenia preparat aquest plat, senzill i molt bo.

Ingredients:
- 8 mandonguilles de vedella i porc
- 3o 4 sèpies petites
- 1 ceba gran
- 1 o 2 patates
- 2 cullerades de tomàquet triturat
- brandy o conyac
- vi blanc
- brou
- sal i pebre
- oli d'oliva hojiblanca (per tal que no li doni massa gust)


Fregir les mandonguilles per segellar-les i afegir la sèpia, donar-li unes voltes i retirar.
En el mateix oli fregir la ceba, deixar uns segons i afegir les patates. Quan enrosseixin afegir les mandonguilles i la sèpia. Afegir un parell de cullerades de tomàquet.
Tirar un raig de conyac o brandy i deixar reduir. Afegir el vi blanc.

Afegir el brou i deixar a foc lent una bona estona. Procurar anar afegint brou o aigua per tal que no quedi sec. Salpebrar.

Si quedés massa líquid, afegir una mica de Maizena diluïda en una mica d’aigua o brou.

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Les mandonguilles son bones de totes les maneres, de fet en soc una mandonguillaaddicte!! però les de l'Albert amb aquest suquet tan bo son insuperable. Un petó.

Anònim ha dit...

fenomenal, si escribes en español me enterare si no borrarme de aqui
gracias . atentamente marisa

Sara Maria ha dit...

Marisa, tens el traductor Google a la columna de la dreta, fa les traduccions força bé.
Marisa, tienes el traductor Google en la columna de la derecha, hace las traducciones bastante bien.

Anònim ha dit...

jo estic totalment d'acord amb La Cuina Vermella: sóc totalment mandonguilla-adicta! m'en puc menjar 20 d'una sentada (i no petites, sino de la mida que fan les iaies!). ^AmBaRiNa^

Segueixen aquest bloc