*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 10 de desembre del 2009

Caramels de bull

De la classe del David Lienas gràcies a Bonpreu

Ingredients:
- 100 gr. de bull de castanyes i bolets (Salgot)
- 100 gr. de bull de nous
- 80 gr. de melmelada de figues
- 80 gr. de mantega
- 8 fulles de massa filo
(també és pot fer servir la massa oriental wonton)

Lleuveu la pell dels bulls i talleu-los a trossos, tritureu-los amb la melmelada de figues (amb una picadora). Reserveu-ho.

Foneu una mica de mantega a foc lent per que no es cremi.
Disposeu en compte perquè no es trenqui, una fulla de massa filo sobre una superfície de treball. Pinteu-la amb la mantega fosa amb compte que no es trenqui (no agafeu la part blanquinosa de la mantega). Cobriu-lo amb una nova massa filo.

Talleu la massa a quadrats d'uns 10 centímetres de costat.

Col·loqueu una bola de la mescla de bulls al mig i tanqueu la massa sobre sí mateixa, tot donant-li forma de caramel, amb compte. Una opció és fer un paquetet.

Feu coure'ls sobre un siplad al forn a 180 graus durant uns 7-10 minuts (fins que s'hagin daurat be) i serviu-los calents.

9 comentaris:

MaryLou ha dit...

Aixó és boníssim!!! Em va encantar!!jo ho faré per les festes!
T'han quedat molt bonics!!
Petonets

Massitet ha dit...

Comproooooooooooooo!!
Aquest dissabte tenim fregao lúdicogastronómic al pis i intentaré fer-l! A veure si trobo la pasta filo, que no es tan facil com hauria de ser!

Besets!!!

Striper ha dit...

Aixo te que estar de mort.

Sara Maria ha dit...

Massitet, la pasta fil en tenen als Caprabo... Congelada. El que no sé si a tots... I si no al Tall Anglès.
MaryLou i Striper, estaven boníssims i sorprenents.

Gemma ha dit...

Boníssims... però els bulls on els has trobat? No els trobo enlloc!

Sara Maria ha dit...

Al Corte Ingles, crec que al Bonpreu també, però són de temporada i generalment no en tenen. Jo pensava que potser un dissabte m'arribava a Olot.

Sara Maria ha dit...

Per cert, la foto sónd els que va fer en David. Gemma, jo vaig comprar el bull, però vaig acabar menjant-me'l, és molt bo!!

Glòria ha dit...

Les receptes amb pasta filo cada dia m'agraden més. Quina temptació tenir el bull a casa i no menjar-se'l, eh?.

Fem un mos ha dit...

Estan boníssims, els provaré de fer uns dies abans de Nadal, avia’m com surten
Petons

Segueixen aquest bloc