*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 11 de febrer del 2010

Tàrtar de tonyina amb maduixes

Un cop més, una de les receptes sorprenents i genials que en David Reartes de Blanc de Tòfona, ens va ensenyar al curs de Gadgets de cuina. Val a dir que, si els cursos són gratuïts, sempre surts amb alguna cosa de la botiga... Tota ella és una temptació, i com deia Oscar Wilde, “ho puc resistir tot excepte la temptació”.

Ingredients:
- 200 gr. de llom de tonyina
- 100 gr. de maduixes
- 30 gr. de freses de truita de riu
- cebollí (ciboulette)
- 100 ml de salsa de soja
- 100 ml. de mirim
- 1 cc de Yuzu
- 1 cc de Xantana
- 100 ml d’oli de girasol
- 30 gr. de gingebre

Primer preparem un oli aromatitzat amb gingebre. Posem un casso al foc amb l’oli i el gingebre, pelat i tallat a trossos. Escaldar a 70ºC i retirar del foc tot deixant-lo infusionar durant 24 hores

El zuyu és un cítric molt aromàtic que podem trobar en botigues de menjar japonés (líquid).

Posar en un got de la batedora elèctrica, el mirim, la soja, i unes gotes de yuzu; afegir la xantana (una cullerada petita rassa de postres) i batre’l. Deixar hidratar.

Tallar i picar la tonyina a daus molt petits, igual amb les maduixes. Picar el cebollí ben fi. També s’hi pot afegir julivert picat. Barrejar-ho tot en un bol.
Amanir amb l’oli i la salsa.

Servir amb l’ajut d’un motlle, primer amb la barreja de tonyina i maduixes, a sobre una capa de fresses de truita.

5 comentaris:

Glòria ha dit...

Combina bé la maduixa i la tonyina?. Té un aspecte fantàstic!. Què és la xantana?

Francesc ha dit...

Quina recepta més curiosa!!!! I quins ingredients més estranys (per a mi). N'hi d'ells que és la primera vegada que en sé de l'existència. Això del "mirim" m'ha sonat a "miri'm". Salutacions

jorge ha dit...

m'agrada aquesta combinació amb la maduixa :)

Un saludo
Jorge
www.pocohecho.com

Cuinagenerosa ha dit...

una combinació ben sorprenent i sembla que deliciosa, veig que les classes a gadgets et van ser ben útils.

Sara Maria ha dit...

Combina molt bé!! Estava d'alló més bo!!! El mirim és una espècie de licor, crec que d'arròs, que es fa servir molt en cuina japonesa, especialment pels marinats (tekiyaki, etc). La xantana és un alga (tipus agar-agar) que ajuda a espessir les salses, fins i tot en fred. A Gadgets de cuina en pots trobar de la casa Sosa

Segueixen aquest bloc