Aquesta recepta del Pep Nogué la vaig provar a la classe que ens va fer a l'Espai del Consum Bonpreu, encara no he tingut ocasió de fer-la a casa, però és que és tant bona...
Ingredients:
- 400 gr. de fetge gras o mi-cuit
- 200 gr. de cobertura de xocolata al 70%
- 50 gr. de mantega de cacau o oli de gira-sol
- sal grossa en escames
- pebre rosa
Agafar un plàstic film i tallar-ne uns quadrats de 20x20 cm. Dividir el bloc de fetge gras en deu porcions i posar-los al centre del plàstic. Embolicar-los formant una petita bola. Prémer bé per què no quedin forats. Posar-ho al congelador per que agafin cos. Si treballem amb mi-cuit, tallar-lo a daus i posar-los al congelador.
Fondre la cobertura de xocolata al bany maria. Un cop fosa, incorporar la mantega de cacau o l'oli de gira-sol i remenar per què quedi ben barrejat. Posar la cobertura damunt d'un marbre i donar-li tombs amb una espàtula per a temperar-la a uns 30ºC. Posar-la en un bol.
Tot seguit treure les boles de fetge, i amb ajut d'unes forquilles, passeu-les ràpidament per la xocolata fosa i, seguidament, damunt d'un paper sulfuritzat. Decorar amb sal grossa i un pols de pebre acabat de moldre.
Reservar a la nevera i treure'ls uns 20 minuts abans de servir.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
13 comentaris:
Ja m'imagino la textura melosa i gustosa del foie, amb el toc contundent i cruixent de la xocolata amanida amb flocs de sal. Quina bona idea, quina gran recepta. Un petó.
Una recepta de contrast!. S'haurà de provar!
M'agrada el foie i m'agrada la xocolata però mai hagués pensat que junt pot quedar bé... sera qüestió de provar-ho!!
Petonets
Molt bons!! jo els vaig fer i ens van agradar molt!
Petonets
Sensacional! No es que tingui foie cada setmana precisament... però quan en tingui és una molt bona alternativa!!
una gran recepta, sí senyor, uneix dos productes que em perden. gràcies com sempre per transmetre'ns-la.
jO NO SÓC DE FOIE, PERÒ RECONEC QUE AQUESTA RECEPTA ÉS SORPRENENT!, als qui els agrada el foie han de gaudir d'allò més!a reveure sara.
Saps que no em puc imaginar el foie amb la xocolata...però com que els dos m'agraden segur que deu estar de mort! ....
Ptnts
Bua aixo deu estar de vici mmmmm
Quins bombons més diferents: tinc ganes de provar-los a casa, m'agraden els contrastos!
Oh!!! Quina meravella!!!! M'agraden tots dos ingredients i la combinació ha de ser brutal!!!! Per què ens deu agradar tot el que engreixa!!! Catxis!!! És que això d'estar a règim... Besades
Aquets bombons al Miquel li agradaran molt, foie i xocolata, aquell dia no li varen donar lloc a la classe. ( a mi no m’agrada el foie)
Molts petons
Ostres, quin contrast! no som massa de foie, però amb xocolata...es podria intentar!
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada