*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 8 de juliol del 2010

Els dolços i els salats als forns de Vinaròs

Finalment el dimarts es va presentar a Barcelona el llibre Els dolços i els salats als forns de Vinaròs, dic finalment per què la presentació a Barcelona, després de la de Vinaròs, era ben esperada: els autors, els amics del bloc Olleta de Verdures, el mestre Juanjo Roda i els forns Ca Massita i Ca Farga de Vinaròs, són ben coneguts de la gastrosfera catalana, especialment el tres primers.

Ca Massita ens va acollir al seu obrador l’any passat, i ens va ensenyar a fer una de les pastes tradicionals que han recuperat i que s’inclou al llibre, la farinà de repassos.

El llibre va començar amb una seixantena de receptes sobre la taula, provinents de la memòria i les notes i llibretes de les àvies. Això va dificultar la recerca ja que molts cops les receptes escrites no posen les quantitats, ni gairebé que en surt després... I també cal afegir la voluntat de fer un receptari que és pugui fer a casa i per tant, cuinat amb un forn casolà: varen descobrir que al forn de casa les coses es cremen... Que no es feia servir la xocolata, per què era un ingredient de luxe, que algun dels ingredients que es feien servir avui en dia són difícils de trobar, com les pomes de l’agredolç o la tonyina salada.

Així, plens d’anècdotes divertides i simpàtiques va ser la presentació del llibre, un llibre fet amb estimació i que recull trenta receptes dolces i salades tradicionals de Vinaròs. També un tast d’alguna d’elles: coc de tomata, coc de verdures i el coc de comunió.
Esperem que continuïn la recerca de receptes i podem gaudir d’un altre llibre amb la trentena que falta.

8 comentaris:

josep ha dit...

Sara,

Com sempre un boníssim reportatge fotogràfic, que trasllada fidelment el que va ser una molt agradable vesprada.

Una abraçada

starbase ha dit...

Va ser una bona presentació perque deixant a banda la indiscutible qualitat del llibre, l'ambient va ser molt agradable i plè d'amics.

Ara que per horaris no podem anar als cursos Carbó/Lienas... va ser una alegría poder coincidir amb tú i també amb la resta de blocaires!

:)

La cuina vermella ha dit...

Estimada Sara, amb gran alegria llegim la teva crònica i contemplem les teves fotos. Va ser una gran pena no poder-hi anar, i passar un magnífic vespre amb els Olla i tots vosaltres. Molts petons.

Francesc ha dit...

Caram!! I quines fotos i quin post!!! Enhorabona!! Besades. Francesc

Massitet ha dit...

Sara Maria, bonica!
Moltes gràcies per aquest regal en forma de post que ens has fet a nosaltres i a la meva familia! Aix, que es bonic tenir amics com tu!
Gràcies, gràcies i gràcies!!!

Un besets i una abraçada, preciosa

margot ha dit...

Ostres quina presentació mes maca.
I quinas fotos mes xulas.
Tenim que comprar aquest llibre..
Petons.

Gemma ha dit...

Un llibre excel·lent!
Tinc ganes que acabi la calor per començar a encendre el forn i provar totes les receptes.
A veure si t'arriba el forn ben aviat i tu també pots començar a practicar ;)

Sara Maria ha dit...

Jo estic esperant el forn nou per fer el coc de sardines...

Segueixen aquest bloc