*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 23 de novembre del 2010

Pomes del ciri farcides de carn i bolets

Aquest any la Cristina m'ha dut pomes del ciri, l'any passat les vaig fer a la manera tradicional d'Arenys, el típic "relleno" la recepta del qual la podeu veure aquí; aquest any però les he farcit al meu gust.

Ingredients:
- 2 pomes del ciri
- 200 gr. de carn de vedella (filet de pobre) passat per la màquina dues vegades
- 200 gr. botifarra amb pebre
- 70 gr. de rossinyols
- 1 porro gran
- canyella
- nou moscada
- sal
- mantega
- all
- julivert

Primer posem en un bol les dues carns. Saltegem els bolets tallats ben petits els bolets, hi afegim l'all i el julivert picat, ho deixem coure uns minuts i ho afegim a les carns.
Tallem ben petit el porro i el saltegem a la paella, l'afegim també a les carns.
Afegim un polsim de canyella i de nou moscada. Barregem bé amb la mà, corregim de sal i ho reservem.

Pelem i buidem les pomes del ciri i les farcim amb la barreja. Passem per la farina la part del forat i la fregim per segellar-la.
Posem les pomes en una safata per anar al forn amb un dit d'aigua, un rajolí d'oli i una mica de mantega. També hi podem posar el que hem anat treien de dins les pomes.

Vigilar que no quedi massa sec, deixar coure a 180ºC una bona estona; les pomes del ciri aguanten llargues coccions sense problema.
Es pot afegir una mica de pa ratllat mullat amb llet a la barreja de carns per que quedi més melosa, però com que la poma del ciri admet molta cocció la carn ja s'amara de poma.

Amb el fons resultant, es pot lligar una mica i servir com a salsa.

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Ai, la Cristina, aquesta dona és fantàstica. Per cert, ja tenim la màquina arreglada! ^^

Aquest farcit de bolets ha de ser boníssim. Mil petons bonica.

starbase ha dit...

M'encanten les fruites al forn, i aquestse pomes son fantàstiques!! Uau, quin luxe Sara Maria :)

margot ha dit...

Ostres que bo nena!!!
La pomes del Ciri quines son?
Petons maca

Sara Maria ha dit...

Si que ho és Vermells! Què bé, quant es troba a faltar, oi???
Starbase, és un luxe trobar-ne!!
Margot, mira el post de l'any passat on explico quines són: http://delicies.blogspot.com/2009/12/relleno-darenys-de-munt-pomes-farcides.html

Segueixen aquest bloc