
Ingredients:
- 2 pomes del ciri
- 200 gr. de carn de vedella (filet de pobre) passat per la màquina dues vegades
- 200 gr. botifarra amb pebre
- 70 gr. de rossinyols
- 1 porro gran
- canyella
- nou moscada
- sal
- mantega
- all
- julivert
Primer posem en un bol les dues carns. Saltegem els bolets tallats ben petits els bolets, hi afegim l'all i el julivert picat, ho deixem coure uns minuts i ho afegim a les carns.
Tallem ben petit el porro i el saltegem a la paella, l'afegim també a les carns.
Afegim un polsim de canyella i de nou moscada. Barregem bé amb la mà, corregim de sal i ho reservem.
Pelem i buidem les pomes del ciri i les farcim amb la barreja. Passem per la farina la part del forat i la fregim per segellar-la.
Posem les pomes en una safata per anar al forn amb un dit d'aigua, un rajolí d'oli i una mica de mantega. També hi podem posar el que hem anat treien de dins les pomes.
Vigilar que no quedi massa sec, deixar coure a 180ºC una bona estona; les pomes del ciri aguanten llargues coccions sense problema.
Es pot afegir una mica de pa ratllat mullat amb llet a la barreja de carns per que quedi més melosa, però com que la poma del ciri admet molta cocció la carn ja s'amara de poma.
Amb el fons resultant, es pot lligar una mica i servir com a salsa.
4 comentaris:
Ai, la Cristina, aquesta dona és fantàstica. Per cert, ja tenim la màquina arreglada! ^^
Aquest farcit de bolets ha de ser boníssim. Mil petons bonica.
M'encanten les fruites al forn, i aquestse pomes son fantàstiques!! Uau, quin luxe Sara Maria :)
Ostres que bo nena!!!
La pomes del Ciri quines son?
Petons maca
Si que ho és Vermells! Què bé, quant es troba a faltar, oi???
Starbase, és un luxe trobar-ne!!
Margot, mira el post de l'any passat on explico quines són: http://delicies.blogspot.com/2009/12/relleno-darenys-de-munt-pomes-farcides.html
Publica un comentari a l'entrada