Com deia en l’altre post, la que ens va agradar més, per gust i textura, és la feta al microones. Però us penjo les tres per si en voleu provar alguna altre. El pebre de Sichuan l’he trobat a Casa Gispert, i el té Lapsang Souchon a Sans i Sans.
Ingredients pels tres micuits:
Micuit amb pebre de sichuan – escaldat
- un foie sencer d’uns 400 gr.
- pebre de sichuan
- flor de sal
Micuit amb té fumat – microones
- un foie sencer d’uns 400 gr.
- té lapsang souchon
- flor de sal
Micuit amb ortigues seques – paella
- un foie sencer d’uns 400 gr.
- ortigues seques triturades
- flor de sal
Primer de tot cal treure les venes els foies amb molta cura. Cal intentar que especialment l’escaldat quedi més sencer, els altres no cal. Els reservem.


Posem una olla al foc amb aigua. Quan bulli apaguem el foc i hi posem el foie ben embolicat. El deixem a dins l’aigua un minut, màxim dos.

Pel micuit amb lapsang souchon,
Salem els trossos de foie i els empolseguem amb el té passat pel molinet, be fi.
Cobrim el fons d’una terrina amb paper d’alumini per tal que sigui més fàcil desemmotllar-la (els costats hi podrem passar el fil d’un ganivet fàcilment).

Posem els trossos de foie especiats en un plat o bol i els posem al microones, aquí és important no passar-nos de temps. Per un microones de 900W amb 50 segons n’hi hauria d’haver prou, màxim un minut, depèn de la quantitat de foie que hi hagi. A la foto podeu veure la textura que ha de prendre.

Posem el foie a dins la terrina, la tapem i la posem a la nevera un mínim de sis hores abans de servir-lo.
Pel micuit amb ortigues seques,
Salar i empolsegar amb les ortigues passades pel molinet el foie. Reservar.
Preparar una terrina tal com hem fet amb el micuit anterior.
Posar una paella alta al foc, quan esta ben calenta la retirem del foc i hi tirem el foie especiat. Li donem cinc segons de volta i ho posem dins la terrina.
La tapem i la posem a la nevera un mínim de sis hores abans de servir-lo.
Si ens cal treure-les abans, amb dues hores al congelador també va bé.
6 comentaris:
Quin curs tan ben aprofitat, Sara maria :)
Merci per compartir-lo.
Quin curs tan interessant amb André Bonnaure!!
El micuit deliciós, en menjaria un xic de cada.
Apaaaaaaa!!! Jo també vull que facin un curs així per Tarragonaaaaaa!!!!
Doncs si, tal com us deia, malgrat el que costa el curs s'aprofita molt... N'he tret un bon profit! I encara queden receptes per fer!! I no sols les receptes si no la pèrdua de por envers l'ànec i el foie!!!
òstres! He sentit a parlar molt bé del Coquus i m'he mirat alguns cursos que tenen molt bona pinta. Llàstima que són una mica cars, però veig que val la pena fer guardiola... M'encanten les tres modalitats de foie però també em quedo amb la del micro!
Fins aviat!
La Taula d'en Bernat
Bon lloc Coqus. Dimarts vaig estar allà vent un curs de salses per pasta que havien ajornat de fa mesos. Aquest de l'André m'interessava, però recordo que el dia no m'anava be....
Publica un comentari a l'entrada