*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 24 de novembre del 2011

Crema suau de llenties

Aquesta es la meva participació a la campanya solidaria dels blocs gastronòmics amb el Gran Recapte del Banc d’Aliments d’enguany, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre. 

Es tracta de publicar una recepta amb un dels ingredients recollits pel Banc d’Aliments (llegums seques, oli, llet, llaunes de conserva de peix i tomàquet natural), una recepta senzilla i barata. 

Totes les receptes seran recollides en un bloc que s’ha obert especial per l’ocasió Blocs contra la fam.

Animeu-vos a participar-hi i el 25 i 26 compreu o porteu la vostra col•laboració als llocs de recollida. Per més informació cliqueu aquí.


Ingredients:
- 200 gr. llenties cuites
- una cullerada sopera de iogurt natural
- 400 ml d’aigua
- una ceba gran
- sal i pebre
- oli
Opcional:
- cúrcuma, curry o qualsevol altre espècie

Pelar i tallar la ceba en juliana, posar-la amb una mica d’oli en una cassola a foc ben baix, salar lleugerament i deixar confitar. Si veiem que es queda massa seca li podem anar afegint rajolins d’aigua, però molt poca.
Ha de quedar d’un color marronosa, la de la foto és a punt d’estar llesta.

Un cop tenim la ceba a punt hi afegim l’aigua i apugem el foc. Quan arrenqui el bull ho enretirem. Queda com un brou vegetal molt gustós, és un bona manera de substituir el brou vegetal quan no en tenim.
Posem en un bol les llenties (si són de pot les haurem passat per aigua i escorregut abans), el brou amb la ceba, el pebre l’espècie escollida si escau i la cullerada de iogurt. Triturem. Corregim de sal i pebre. Si volem podem colar-ho, depèn de la potència de la nostra trituradora.

Es pot servir calenta, tèbia o freda. Sola amb un rajolí d’oli com a la foto, bé amb una mica de tonyina esmicolada al mig, bé amb uns dauets de cansalada fregida o amb uns daus de pernil.

7 comentaris:

L'hora del tupper ha dit...

Què versàtils són les llenties! M'apunto aquesta crema.

Tapa't de tapes ha dit...

Fantàstica recepte, Sara Maria. Endavant amb la difusió del Gran Recapte!!!! petonet

starbase ha dit...

El que t'he dit al FB t'ho dic aquí: crema suau ....i solidaria!! :D

anirac ha dit...

que bona! i el sofregidet de ceba està molt bé com a base...

Miquel ha dit...

molt bona recepte

Cuinetes ha dit...

Ara que comença a fer fresqueta venen molt de gust aquestes cremes calentones! A part les llenties tenen molt ferro i ens van la mar de bé! :D

Molt bona proposta!

Petons!

Com Gat i Gos ha dit...

Quina cremeta mes bona, així penso que fins i tot jo menjaré llenties!!
petons gastronòmics

Segueixen aquest bloc