Es tracta de publicar una recepta amb un dels ingredients recollits pel Banc d’Aliments (llegums seques, oli, llet, llaunes de conserva de peix i tomàquet natural), una recepta senzilla i barata.
Totes les receptes seran recollides en un bloc que s’ha obert especial per l’ocasió Blocs contra la fam.
Animeu-vos a participar-hi i el 25 i 26 compreu o porteu la vostra col•laboració als llocs de recollida. Per més informació cliqueu aquí.
Ingredients:
- 200 gr. llenties cuites
- una cullerada sopera de iogurt natural
- 400 ml d’aigua
- una ceba gran
- sal i pebre
- oli
Opcional:
- cúrcuma, curry o qualsevol altre espècie
Pelar i tallar la ceba en juliana, posar-la amb una mica d’oli en una cassola a foc ben baix, salar lleugerament i deixar confitar. Si veiem que es queda massa seca li podem anar afegint rajolins d’aigua, però molt poca.
Ha de quedar d’un color marronosa, la de la foto és a punt d’estar llesta.

Posem en un bol les llenties (si són de pot les haurem passat per aigua i escorregut abans), el brou amb la ceba, el pebre l’espècie escollida si escau i la cullerada de iogurt. Triturem. Corregim de sal i pebre. Si volem podem colar-ho, depèn de la potència de la nostra trituradora.
Es pot servir calenta, tèbia o freda. Sola amb un rajolí d’oli com a la foto, bé amb una mica de tonyina esmicolada al mig, bé amb uns dauets de cansalada fregida o amb uns daus de pernil.
7 comentaris:
Què versàtils són les llenties! M'apunto aquesta crema.
Fantàstica recepte, Sara Maria. Endavant amb la difusió del Gran Recapte!!!! petonet
El que t'he dit al FB t'ho dic aquí: crema suau ....i solidaria!! :D
que bona! i el sofregidet de ceba està molt bé com a base...
molt bona recepte
Ara que comença a fer fresqueta venen molt de gust aquestes cremes calentones! A part les llenties tenen molt ferro i ens van la mar de bé! :D
Molt bona proposta!
Petons!
Quina cremeta mes bona, així penso que fins i tot jo menjaré llenties!!
petons gastronòmics
Publica un comentari a l'entrada