*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 3 de maig del 2012

Mandonguilles de col-i-flor


Aprofito que en motiu del Saló del Còmic, l'Enfogonat ha convocat el concurs sobre receptes relacionades amb el món del còmic per participar-hi amb aquesta.
Per a votar sols heu de clicar aquí.




Al carrer Bertrellans al costat de casa han obert una petita botiga de còmics, Pictogràfics, i allí hi vaig trobar aquesta petita joia “La cucina verde” un llibre de cuina amb unes il•lustracions precioses amb receptes de cuina vegetariana italiana.

Ingredients:
- 500 gr. de col-i-flor
- 200 gr. de pa sec
- 1 gra d’all
- 2 cullerades de formatge d’ovella esmicolat
- 3 cullerades de julivert picat
- 1 ou
- farina
- sal i pebre negre
- oli d’oliva

Coure la col-i-flor en aigua salda fins que estigui feta, escórrer i deixar refredar.

Esmicolar el pa i picar l’all ben fi. Triturar la col-i-flor en un bol amb l’ajut d’una forquilla fins a obtenir una massa homogènia, afegir-hi el formatge d’ovella, el julivert, el pa esmicolat, l’ou i l’all. Salpebrar. Barrejar bé.
Si cal hi podem afegir més pa.

Fer boles amb la massa, arrebossar-les amb la farina i daurar-les en oli calent.

A Sicília li afegeixen fonoll o menta fresca.
Jo hi vaig afegir dos xampinyons i porradell picat.

9 comentaris:

starbase ha dit...

Boníssima idea per a carmanyolar de gust, Sara Maria!! :)

Tapa't de tapes ha dit...

Bona idea, aquestes mandonguilles. A part dels falafels de cigrons no en coneixia amb altra verdura... el llibre que vas trobar és una joia! Sembla tan delicat...

Sara Maria ha dit...

El llibre genial i les mandonguilles també! He pensat fer-ne de bròcoli i servir-les juntes amb les de col-i-flor... Mmmm

Anònim ha dit...

Han de ser boníssimes! Una bona troballa!
Una abraçada!

mercè ha dit...

Quina idea tan bona!, han de ser més que suaus...finíssims!. Espero que tot et vagi moooolt bé Sara!Una abraçada!

Tapa't de tapes ha dit...

Sara Maria, si ens relaciones l'enfogona't al teu post del blog https://www.facebook.com/#!/events/341694775886335/342954872426992/?notif_t=plan_mall_activity
tothom podrà visitar la teva recepta des de facebook i la podrà votar. L'enfogona't de maig té premi! Publicació + ràdio. Gràcies per participar!!!

Cuinetes ha dit...

Hola!!!!
Quin llibre més xulo!!!
I les mandonguilles de col-i-flor han d'estar delicioses!!!
Molts petons i fins ben aviat!!! :D

Fuetimate ha dit...

Seguint la idea de la vostra recepta, avui les intentaré fer de col i formatge. Així aprofito les sobres que tinc per la nevera.
Em queden pendents les vostres!
Petons
ares
Fuet-i-Mate

Sara Maria ha dit...

Fuetimate, ja diràs!!! Gran idea!

Segueixen aquest bloc