També té a les seves mans alguns llibres molt
interessants com “La cuina marinera”, o “La cuina de la Barceloneta”
Un grup de gastroblocaires catalans varem
anar-hi convidats per a conèixer la seva oferta.
Val a dir que pensava en un d’aquests locals
que ara estan de moda de tapes i platillos que acaben donant comentaris com
aquest del Ricard. He de dir que em va sorprendre agradablement. Ara us ho
explico.
El local em va recordar, salvant les
distàncies al Tickets però molt més “obert”, més clar. Dos ambients, en un
costat la cuina oberta i a l’altre la barra del bar. Colors negres i vermells.
Amb vistes a la terrassa de l’últim pis del Centre Comercial que té unes
meravelloses vistes sobre la
Plaça Espanya i el Palau Nacional.
Ens varen rebre amb molta cordialitat, la
Carme i l’Antonio, el cap de cuina. Ens varen ensenyar la cuina on varem poder
comprovar que hi pelen patates: sacs de patates mostraven que les que menjaríem
no eren congelades, com és costum avui en dia que fins i tot les fregides que
et serveixen en unes braves ho són. Bon senyal.
Va arribar en Quim Marquès, després de
presentar-nos laLola va estar atent a les preguntes que li fèiem,
contestant-les totes i cadascuna.
laLola no és ben bé un restaurant de tapes, és
més un restaurant de mitges racions. Un lloc on compartir més enllà del sopar
tot acabant amb unes copes del bar.
En Massitet li va fer les grans preguntes de
la nit, periodista ha d’ésser, per què La Lola, per què ara i per què aquí.
Lola és deia el primer restaurant on va
treballar (1992); ara i aquí, senzillament les vistes són espectaculars i li va
encantar el local. No descarta obrir més La Lola arreu. Les tapes o mitges
racions, a Les Arenes hi ha sis restaurants cadascú amb una temàtica diferent.
El de tapes, platillos, mitges racions i entrepans és laLola.
El menú
degustació va consistir en:
laLolarussa amb pernil i llagostins
Un bon començament, llagostins picadets a dins
i un bon pernil a sobre
Virutes de pernil “Dehesa de Extremadura”
Tant amb les virutes com amb les anxoves que
van seguir, ens van presentar la qualitat del producte que serveixen
Les millor anxoves
Croquetes de pollastre i “pata negra”
Molt bones
Els bunyols de bacallà amb allioli de mel
D'entrada he de dir que el bacallà no m’agrada
(amb algunes excepcions com la brandada), però com que m'agrada provar-ho tot
les vaig provar, i com me’n alegro d’haver-ho fet! Excel·lents, boníssimes,
grans triomfadors de la nit.
Calamarsets amb tomàquet
Saborosos
Pilotes collonudes amb sèpia i suc
Tinc debilitat per les mandonguilles i
aquestes eren molt bones
Coca de vidre amb tomàquet, oli i sal
Mallorquí
Un altre dels triomfadors de la nit, pa de
brioix per fer un entrepà calent de sobrassada i formatge
Català
Entrepà de pollastre també molt ben aconseguit... Aaahh, tots els entrepans van acompanyats de patates xips
Montadet de pepito
Un pepito fet amb filet de vedella
ecològica... Què més us puc dir? El filet al punt com podeu veure.
Bomba
Va ser un extra que estan definint, la bomba
bona, la presentació final promet, dues salses, un allioli i una amb tomàquet seran segurament molt millor que la d'aquesta nit
Coca de Llavaneres, pastís laLola i macarons
Acompanyat de cervesa laLola, de dues cerveses
Moritz en la proporció que els hi va agradar i que guarden en secret. I de cava
brut nature laLola.
2 comentaris:
Quins records i quines foticos Sara Maria :)
En primer lloc gràcies per mencionar-me, tot i que d'entrada m'has donat un ensurt, ja que he pensat "però si mai he parlat d'aquest lloc..!!".
Però després al fer clic al link ja he vist per on anava ... :). M'alegro de que fos diferent del que jo feia el comentari.
Una abraçada.
Publica un comentari a l'entrada