*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 1 de març del 2012

laLola de Las Arenas

Quim Marqués, del Suquet de l’Almirall de la Barceloneta, ha engegat un nou repte, un nou restaurant amb un nou format, laLola de Las Arenas. A més en Quim ha passat per les cuines de El Bulli, En Racó d'En Freixa, Casa Fermín i La Cousine des Anges. I ha estat xef de cuina dels restaurants Lola i Nostromo.

També té a les seves mans alguns llibres molt interessants com “La cuina marinera”, o “La cuina de la Barceloneta

Un grup de gastroblocaires catalans varem anar-hi convidats per a conèixer la seva oferta.
Val a dir que pensava en un d’aquests locals que ara estan de moda de tapes i platillos que acaben donant comentaris com aquest del Ricard. He de dir que em va sorprendre agradablement. Ara us ho explico.

El local em va recordar, salvant les distàncies al Tickets però molt més “obert”, més clar. Dos ambients, en un costat la cuina oberta i a l’altre la barra del bar. Colors negres i vermells. Amb vistes a la terrassa de l’últim pis del Centre Comercial que té unes meravelloses vistes sobre la Plaça Espanya i el Palau Nacional.
Ens varen rebre amb molta cordialitat, la Carme i l’Antonio, el cap de cuina. Ens varen ensenyar la cuina on varem poder comprovar que hi pelen patates: sacs de patates mostraven que les que menjaríem no eren congelades, com és costum avui en dia que fins i tot les fregides que et serveixen en unes braves ho són. Bon senyal.

Va arribar en Quim Marquès, després de presentar-nos laLola va estar atent a les preguntes que li fèiem, contestant-les totes i cadascuna.

laLola no és ben bé un restaurant de tapes, és més un restaurant de mitges racions. Un lloc on compartir més enllà del sopar tot acabant amb unes copes del bar.

En Massitet li va fer les grans preguntes de la nit, periodista ha d’ésser, per què La Lola, per què ara i per què aquí.

Lola és deia el primer restaurant on va treballar (1992); ara i aquí, senzillament les vistes són espectaculars i li va encantar el local. No descarta obrir més La Lola arreu. Les tapes o mitges racions, a Les Arenes hi ha sis restaurants cadascú amb una temàtica diferent. El de tapes, platillos, mitges racions i entrepans és laLola.

El  menú degustació va consistir en:

laLolarussa amb pernil i llagostins
Un bon començament, llagostins picadets a dins i un bon pernil a sobre

Virutes de pernil “Dehesa de Extremadura”
Tant amb les virutes com amb les anxoves que van seguir, ens van presentar la qualitat del producte que serveixen

Les millor anxoves

Croquetes de pollastre i “pata negra”
Molt bones

Els bunyols de bacallà amb allioli de mel
D'entrada he de dir que el bacallà no m’agrada (amb algunes excepcions com la brandada), però com que m'agrada provar-ho tot les vaig provar, i com me’n alegro d’haver-ho fet! Excel·lents, boníssimes, grans triomfadors de la nit.

Calamarsets amb tomàquet
Saborosos

Pilotes collonudes amb sèpia i suc
Tinc debilitat per les mandonguilles i aquestes eren molt bones

Coca de vidre amb tomàquet, oli i sal


Mallorquí
Un altre dels triomfadors de la nit, pa de brioix per fer un entrepà calent de sobrassada i formatge

Català
Entrepà de pollastre també molt ben aconseguit... Aaahh, tots els entrepans van acompanyats de patates xips

Montadet de pepito
Un pepito fet amb filet de vedella ecològica... Què més us puc dir? El filet al punt com podeu veure.

Bomba
Va ser un extra que estan definint, la bomba bona, la presentació final promet, dues salses, un allioli i una amb tomàquet seran segurament molt millor que la d'aquesta nit

Coca de Llavaneres, pastís laLola i macarons

Acompanyat de cervesa laLola, de dues cerveses Moritz en la proporció que els hi va agradar i que guarden en secret. I de cava brut nature laLola.

2 comentaris:

starbase ha dit...

Quins records i quines foticos Sara Maria :)

Ricard Sampere ha dit...

En primer lloc gràcies per mencionar-me, tot i que d'entrada m'has donat un ensurt, ja que he pensat "però si mai he parlat d'aquest lloc..!!".

Però després al fer clic al link ja he vist per on anava ... :). M'alegro de que fos diferent del que jo feia el comentari.

Una abraçada.

Segueixen aquest bloc