*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 17 d’agost del 2012

Yaki Udon - Saltejat de fideus Udon

Per fi vaig poder fer un curs de Comer Japones. M’agrada la gastronomia japonesa, la trobo molt propera a la nostra, la combinació de gustos, elaboracions... Gràcies a llibres i en especial al llibre de Ko Tazawa, La cuina japonesa a Catalunya, vaig començar a fer sushi i altres plats a casa. He penjat algunes receptes i tot, aquí les podeu veure. Però tenia ganes de fer un curs d’aquesta meravellosa web que ens acosta el món del Japó a Catalunya (i de la que també havia fet alguna recepta).

A més vaig conèixer una nova escola de cuina que fa, tot just un mes, ha obert a Barcelona. Un lloc que em va agradar, i del que tinc ganes de conèixer la seva oferta, haurem d'esperar al setembre. El porten una mare i dues filles, i es diu Columbus. Podeu veure la notícia de la inauguració aquí.

El curs va ser de tres tipus de fideus japonesos, Ramen, Soba i Udon. He escollit la recepta d’Udon per què són els fideus que ens agraden a casa, especialment a la meva germana. Són el fideus gruixuts que tradicionalment es posen a la sopa de miso. A molts supermercats orientals es poden trobar els ingredients, fins i tot a l’apartat oriental del Corte Inglès. La salsa tonkatsu segur que la trobareu a la botiga del carrer Girona 119 Tokio-Ya. I si la voleu fer a casa en Bruno Oteiza en va fer una aquí

Ingredients: 
- 400 gr de fideus udon 
- 200 gr de col
- 150 gr de vedella (varem fer servir el llom per què és més melosa) 
- 1 gra d’all
- oli de girasol o un altre de suau 
Per la salsa:
- 4 cullerades soperes de soja 
- 4 cullerades soperes de salsa tonkatsu 
- 2 cullerades petites de salsa Worcestershire de Lea&Perrins

Es talla la vedella a tires fines.
La col en juliana, i el gra d’all a làmines fines.

En una cassola amb oli saltejem el gra d’all i afegim la vedella, després la col.
Bullim els fideus udon (seguin les instruccions del paquet, segons siguin secs o frescos) i els escorrem.
Afegim a la cassola els fideus i la salsa i saltejem.

Molt bons!!!!!

1 comentari:

starbase ha dit...

Osters, quina ganeta de bon matí :)

Segueixen aquest bloc