*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 14 de febrer del 2013

Lasanya de pasta d'espinacs i verdures al curri

La Fundació Viver de Bell-lloc va néixer al 1982 a Cardedeu i ja al 1988 va posar en marxa un centre especial de treball on ofereix llocs de treball a persones amb risc d'exclusió.
Amb la incorporació d’una altra entitat, la Associació Sant Tomàs, neix La Tavella amb el doble projecte d’integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental i la recuperació de l’agricultura tradicional, tot conreant fruita i verdura amb certificat ecològic.

Però La Tavella no sols comercialitza els seus productes, també en comercialitza d’altres de proximitat i d’economia social.
A més les seves finques repartides entre el Vallès Oriental i l’Osona, promouen la recuperació i conservació de varietat autòctones de fruites i verdures.

La Tavella es va posar en contacte amb un grup de blocaires tot oferint una cistella mixta de verdures i fruites a canvi de fer-ne receptes. I aquest cop es varen posar en contacte amb mi.
Com que ja tenia al davant l’experiència d’altres blocaires que havien provat els productes, i que havien repetit tot fent comanda de cistelles ja viciats amb la qualitat dels seus productes, no en vaig dubtar gens. I aquí la primera recepta.

La cistella la vaig anar a recollir a una botiga de productes ecològic del costat de casa, molts punts de recollida ofereixen la possibilitat de trobar un lloc on poder-la anar a buscar-la amb comoditat. Jo vaig aprofitar per comprar-hi la resta de productes per fer les receptes. Tots els productes són ecològics.

Ingredients: 
- 450 g de tomàquet triturat
- pasta d'espinacs per a lasanya que no necessita precocció 
- una cabeça d'alls 
- 150 g de iogurt grec 
- tres porros 
- un bròquil mitjà
- una col paperina (menys quatre fulles grans que vaig guardar per una altre recepta) 
- oli d'oliva verge ecològic 
- herbes de provença
- sal i pebre 
- curri
- formatge emmental ratllat

Piquem ben fins els porros, i els posem en una paella amb una mica d’oli al foc. Salem i tapem.
Piquem la cabeça d’alls ben petit. Afegim al porro i deixem coure ja destapat.
Si es seca massa afegim una mica d’aigua i deixem que es vagi confitat. Afegim herbes de provença.

Posar una olla al foc amb aigua i una mica de sal. Anar separant les flors de bròquil i tirar-les a l'aigua quan bulli. Les vaig deixar coure sense deixar que acabessin de coure, una mica crues per què després ja acabaran de coure a la paella primer, i després al forn. Les colem i afegim a la barreja de porro i all.

Ara fem el mateix amb la col. Bullim just al punt, una mica crua, colem i afegim a la barreja.

Ho he fet per separat per tal de controlar millor el punt de cocció. Ho podeu fer junt.

Jo us aconsello que un cop estigui la col cuita, i la colem per afegir-la a la barreja on havíem afegit el bròquil, reservem el brou vegetal resultat per què és pot fer una bona sopa ara que venen de gust amb aquest fred.

Un cop hem posat la col a la paella amb el bròquil i els porros, la posem al foc i amb ajut d'una cullera o forquilla anem aixafant per ajudar a que s'integri bé tot. Si queda massa sec hi podem anar afegint una mica del brou de bullir les verdures. Salpebrem i quan estigui ben barrejat, ho reservem.

En un bol posem el iogurt i el curri, i ho barregem bé. Reservem.

En una safata que pugui anar al forn posem una capa de tomàquet triturat, a sobre una capa de pasta de lasanya  A sobre vaig anant fent capes, una de verdures prima, d'un dit; a sobre formatge ratllat i novament una de lasanya. A sobre la resta de tomàquet ratllat i una nova capa de verdures. Per acabar una de lasanya.
Posem per sobre la barreja de iogurt i curri i més formatge ratllat per sobre.
Enfornem a 190ºC durant uns 30 minuts.

Si voleu fer sols una capa de verdures ho podeu fer, però a mi m'agrada trobar-me tres capes de pasta de lassanya.

4 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Una lassanya de verdures boníssima i si les matèries primeres venen d'un projecte com La Tavella encara millor.
PTNTS
Dolça

Paprika en la cocina ha dit...

Muy rica y deliciosa,una lasanya bien currada,original, completa y lo mejor de todo que es prácticamente vegetal. Muy acertado toque de curry que me encanta.
Petons.

Francesc ha dit...

Una lassanya boníssima!! Segur que amb aquests productes ecològics el seu sabor ha de ser insuperable. Iniciatives com aquesta de "La Tavella" són una bona manera de regenerar-nos socialment i, sobretot, saludablement.
Salutacions, artista!!

La Tavella ha dit...

Sara Maria, una delícia de recepta :) Gràcies per la teva col·laboració i per donar a conèixer la nostra horta ecològica. Una abraçada!!

Segueixen aquest bloc