Aquesta és una adaptació de la recepta que en Pep Nogué ens va fer a l'Espai Consum Bonpreu. El Pep ens va fer Orada en escabetx de taronja, malgrat que la recepta que ens va donar fos de sardines... Senzillament és un escabetx delicios que va bé per a diferents peixos i, fins i tot amb pollastre queda deliciós. La recepta amb orada la podeu veure a La Cuina de Bétulo. Com explicava en Pep, si l'escabetx havia estat una manera de conservar els aliments amb les neveres ha esdevingut un mètode de cocció.
Ingredients:
- 2 pits de pollastres desossats i amb pell (els meus feien 750 gr.)
- 1 cabeça d'alls
- 1 ceba de figueres
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola
- 1 branca d'orenga
- 50 ml de vinagre de vi blanc
- 4 dl d'oli d'oliva verge
- 1/2 cervesa Saaz Damm
- el suc de dues taronges
- la pell ratllada d'una taronja
- sal i pebre
Separar l'agulleta del pit tot deixant els pits sencers.
En una cassola de fang o ferro colat, jo vaig fer servir la cocotte, posar un rajolí d'oli i els pits de pollastres pel costat de la pell i les agulletes.
Quan la pell estigui daurada donar la volta i deixar una estona més.
Compte amb les agulletes, hi estaran menys temps.Treure i reservar.
Tallar els alls a làmines i la ceba a tires fines.
Afegir a la cocotte i quan comencin a enrossir afegir-hi les herbes aromàtiques, la cervesa el vinagre, el suc i la pell de taronja, l'oli restant i el pollastre que havíem reservat. Salpebrar.
Tapar i deixar coure a foc lent uns minuts.
Donar la volta als pits de pollastre, tornar a tapar i deixar a foc suau fins que els pits estiguin cuits.
Deixar refredar, posar en una carmanyola a la nevera com a mínim un dia per que agafi sabor.
Treure de la nevera una estona abans de servir.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
4 comentaris:
boníssim!!!
Molt bona idea fer aquest escabetx de taronja amb el pollastre, ha de quedar també molt bo.
Petons.
Oooo, quina pena que ho he perdut!! Sembla molt bo!
vaig veure la versió de l'Ana, genial amb el peix, però aquesta m'encanta també
Publica un comentari a l'entrada