- 2 pits de pollastres desossats i amb pell (els meus feien 750 gr.)
- 1 cabeça d'alls
- 1 ceba de figueres
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola
- 1 branca d'orenga
- 50 ml de vinagre de vi blanc
- 4 dl d'oli d'oliva verge
- 1/2 cervesa Saaz Damm
- el suc de dues taronges
- la pell ratllada d'una taronja
- sal i pebre
Separar l'agulleta del pit tot deixant els pits sencers.
En una cassola de fang o ferro colat, jo vaig fer servir la cocotte, posar un rajolí d'oli i els pits de pollastres pel costat de la pell i les agulletes.
Quan la pell estigui daurada donar la volta i deixar una estona més.
Compte amb les agulletes, hi estaran menys temps.Treure i reservar.
Tallar els alls a làmines i la ceba a tires fines.
Afegir a la cocotte i quan comencin a enrossir afegir-hi les herbes aromàtiques, la cervesa el vinagre, el suc i la pell de taronja, l'oli restant i el pollastre que havíem reservat. Salpebrar.
Tapar i deixar coure a foc lent uns minuts.
Donar la volta als pits de pollastre, tornar a tapar i deixar a foc suau fins que els pits estiguin cuits.
Deixar refredar, posar en una carmanyola a la nevera com a mínim un dia per que agafi sabor.
Treure de la nevera una estona abans de servir.
4 comentaris:
boníssim!!!
Molt bona idea fer aquest escabetx de taronja amb el pollastre, ha de quedar també molt bo.
Petons.
Oooo, quina pena que ho he perdut!! Sembla molt bo!
vaig veure la versió de l'Ana, genial amb el peix, però aquesta m'encanta també
Publica un comentari a l'entrada