*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 1 de febrer del 2013

Pollastre amb escabetx de taronja

Aquesta és una adaptació de la recepta que en Pep Nogué ens va fer a l'Espai Consum Bonpreu. El Pep ens va fer Orada en escabetx de taronja, malgrat que la recepta que ens va donar fos de sardines... Senzillament és un escabetx delicios que va bé per a diferents peixos i, fins i tot amb pollastre queda deliciós. La recepta amb orada la podeu veure a La Cuina de Bétulo. Com explicava en Pep, si l'escabetx havia estat una manera de conservar els aliments amb les neveres ha esdevingut un mètode de cocció.

Ingredients:
- 2 pits de pollastres desossats i amb pell (els meus feien 750 gr.) 
- 1 cabeça d'alls 
- 1 ceba de figueres 
- 1 fulla de llorer 
- 1 branca de farigola 
- 1 branca d'orenga 
- 50 ml de vinagre de vi blanc 
- 4 dl d'oli d'oliva verge 
- 1/2 cervesa Saaz Damm 
- el suc de dues taronges 
- la pell ratllada d'una taronja 
- sal i pebre

Separar l'agulleta del pit tot deixant els pits sencers.
En una cassola de fang o ferro colat, jo vaig fer servir la cocotte, posar un rajolí d'oli i els pits de pollastres pel costat de la pell i les agulletes.
Quan la pell estigui daurada donar la volta i deixar una estona més.
Compte amb les agulletes, hi estaran menys temps.Treure i reservar.

Tallar els alls a làmines i la ceba a tires fines.
Afegir a la cocotte i quan comencin a enrossir afegir-hi les herbes aromàtiques, la cervesa  el vinagre, el suc i la pell de taronja, l'oli restant i el pollastre que havíem reservat. Salpebrar.

Tapar i deixar coure a foc lent uns minuts.
Donar la volta als pits de pollastre, tornar a tapar i deixar a foc suau fins que els pits estiguin cuits.

Deixar refredar, posar en una carmanyola a la nevera com a mínim un dia per que agafi sabor.
Treure de la nevera una estona abans de servir.

4 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

boníssim!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Molt bona idea fer aquest escabetx de taronja amb el pollastre, ha de quedar també molt bo.
Petons.

Anna ha dit...

Oooo, quina pena que ho he perdut!! Sembla molt bo!

CHARO ha dit...

vaig veure la versió de l'Ana, genial amb el peix, però aquesta m'encanta també

Segueixen aquest bloc