*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 25 de febrer del 2013

Salmó marinat al gust d'aranja i enciam ecològic

Al cistell de verdures i fruites que em va enviar La Tavella hi havia unes aranges precioses. No en sóc massa amant, per això de seguida vaig buscar una manera de cuinar-les. Com que també hi havia un magnífic enciam que no necessitava res més que una bona vinagreta o sols un raig d'oli, vaig decidir fer un salmó marinat per acompanyar-lo.

Ingredients:
- una aranja 
- 400 g. de llom de salmó fresc 
- una cullera de postres generosa de gingebre ratllat 
- mig got d'oli de gira-sol o qualsevol altre que sigui suau 
- un quart de got de salsa de soja 
- unes fulles d'enciam 
- un cullera de cafè de sucre 
- una cullerada de postres de mantega 
- escames de sal

Tallem el llom de salmó en trossos regular, a mi me'n van sortir tres com el de la fotografia i uns trossos petits. Reservem.

Fem suc amb mitja aranja. De l’altre meitat en separem els grills a sang. Ho reservem. Si us agraden les aranges podeu posar-hi el suc d'una i fer servir els grills d'una altra.

En un pot per anar al foc hi posem un got d’oli, el gingebre ratllat, i ho deixem confitar a foc lent. No ha de bullir, si cal l’anem traient i posant al foc. Jo li vaig tenir uns vint minuts.

Traiem del foc l'oli amb el gingebre i hi barregem el suc de l’aranja i la salsa de soja. Hi posem el salmó i ho deixem marinar. Una mitja hora.

Mentre posem en una paella la mantega amb els grills d'aranja, quan es comencin a desfer hi afegim el sucre i ho deixem confitar. Jo hi vaig afegir el sucre per què, com he dit, no en sóc massa amant del gust amarg de l’aranja i el volia suavitzar.

Tallem les fulles d'enciam en juliana i les posem en un plat. A sobre hi posem unes cullerades de l’aranja confitada, un dels talls de salmó i ho amanim amb el suc de marinar-lo. Acabem amb unes escames de sal.

7 comentaris:

esborrar ha dit...

El salmó combinat amb l'aranja i el toc de gingebre deu quedar molt bo. Si més no, la pinta és fantàstica!
Marta

Anònim ha dit...

Quina bona pinta!
Quanta estona el deixes marinar?

Sara Maria ha dit...

El vaig deixar una mitja hora... Però pot ser més! (Ja ho he afegit a l'explicació)

La Tavella ha dit...

Una bona descoberta, la posarem en pràctica ;) Felicitats!!!

Jordi Beumala ha dit...

M'encanta el Salmó així però...està confitat no marinat, no? En qualsevol cas, ha d'estar boníssim ;-)

Sara Maria ha dit...

Jordi, es marinat, confitat seria en el cas d'haver-li donat escalfor i no és el cas. Sols l'he deixat en remull.

mariano ha dit...

el idioma o la lenga en la que se escriba crece de importancia siempre que el receptor la entienda y este deliciosa y el salmon es de mi debocion me gusta de todas las maneras incluida en un buen susi

Segueixen aquest bloc