Jo també he fet servir el brou Anetode carn per fer un arròs. M'agraden molt les mandonguilles i, en un
primer moment vaig pensar de fer-ho amb fideus, però finalment m'he
decantat per l'arròs, no descarto fer-ho un altre dia amb fideus,
com també algun cop he fet espaguettis amb mandonguilles i salsa de
tomàquet.
Com que faig servir botifarra crua que
ja porta sal i pebre, no salpebro les mandonguilles. Els tomàquets
els tenia en conserva segons aquesta recepta del Joan Roca que vaig
penjar fa temps.
- 200-250 gr d'arròs bomba
- 1 pebrot verd italià
- 1 ceba de figueres gran
- un pot de llenegues negres en conserva
- 4 tomàquets sencers en conserva
- vi ranci
- sal
- pebre vermell de la Vera
- cúrcuma
- 1l de brou Aneto de carn
per les mandonguilles
- 250 gr de botifarra crua
- 250 gr de carn picada de vedella
- 3 alls (en podeu posar-ne menys)
- 1 ou
- una cullerada sopera de pa ratllat, ben plena
- una cullerada sopera de moixernons secs
triturats, ben plena
- farina
Piquem la ceba i tallem a trossos
petits el pebrot verd.
Netegem les llenegues sota un raig
d'aigua i deixem en un colador.
Tallem a trossos els tomàquets.
Fem les mandonguilles barrejant, amb
les mans tots els ingredients. Els alls els aixafem amb un triturador
d'alls, va millor que no pas picar-los si s'han de barrejar amb la
carn.
Formem les mandonguilles petites. Les
enfarinem i les fregim en una cassola amb oli. Un cop estiguin
daurades les reservem.
En la mateixa cassola posem la ceba,
salem lleugerament ja que el brou que després fem servir ja porta
sal. Quan comenci a estar transparent, afegim el pebrot. Deixem coure
una estona i mollem amb un raig generós de vi ranci. Quan el vi
ranci hagi evaporat, afegim les llenegues. Seguidament afegim els
tomàquets, el pebre vermell i la cúrcuma. Deixem que deixin anar el
suc i, quan estigui assecat, afegim l'arròs.
Mentre haurem posat al foc el brou de
carn Aneto.
Quan bulli l'anem afegint a la cassola fins a cobrir l'arròs un dit per sobre (generós). Quan manquin uns cinc minuts per estar cuit (segons el paquet de l'arròs), afegim les mandonguilles. Deixem que acabi de coure, apaguem el foc i deixem reposar uns segons. Jo acostumo a apagar el foc abans del que diu el paquet, per què durant el repòs també cou.
Quan bulli l'anem afegint a la cassola fins a cobrir l'arròs un dit per sobre (generós). Quan manquin uns cinc minuts per estar cuit (segons el paquet de l'arròs), afegim les mandonguilles. Deixem que acabi de coure, apaguem el foc i deixem reposar uns segons. Jo acostumo a apagar el foc abans del que diu el paquet, per què durant el repòs també cou.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada